Nykypäivän NHL:ssä tähtipelaajilla ei ole juurikaan suojelijoita kaukalossa, minkä myötä myös lajin kirkkaimpia tähtiä kohdellaan niin sanotusti kaltoin.

Kuten esimerkiksi Ice Guardians -dokumentissa todetaan, Sidney Crosby – aivan kuten myös muut NHL:n supertähdet – joutuvat ottamaan yhden kauden aikana saman verran iskuja vastaan kuin Wayne Gretzky koko uransa aikana.

Florida Panthersissa sen sijaan pyritään siihen, että mikäli teet jotain väärää joukkueen supertähtiä kohtaan, joudut myös maksaa siitä. Näin kävi esimerkiksi torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Anaheim Ducksin Josh Manson vetäisi Aleksander Barkovia poikittaisella mailalla kasvoihin.

Cats On The Prowl

@Cats0ntheprowl
Manson cross-check on Barkov:

Tilanteesta oli seurauksena kahden minuutin jäähy, ja kun Manson pääsi jäähyaitiosta, hyökkäsi Panthersin Micheal Haley välittömästi ensimmäisen mahdollisuuden saatuaan Ducks-pelurin kimppuun.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=-3bF2JwcjMg

– Porukka ei saa luulla, että he voivat tehdä Barkyn kaltaiselle kaverille noin. Halusin vain siis osoittaa, että et voi hölmöillä ympäriinsä tai siitä joutuu vastuuseen, Haley paalutti Sun-Sentinelin haastattelussa.

Panthersin päävalmentajana toimii nykyisin Bob Boughner, joka tunnettiin omalla pelaajaurallaan todellisena kovanaamana, joten ei ole ihme, että Floridasta löytyy nykyisin suojelija tähtipelaajille. Boughner arvostikin Haleyn tekoa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Me puhumme siitä, että haluamme olla kova porukka vastustajille, eikä kyse ole tappelemisesta tai mistään sellaisesta. Kyse on toistensa puolustamisesta ja ME-hengen synnyttämisestä.

– Se oli tärkeää, etenkin, kun juuri Barkov otti sen iskun kasvoihinsa. Isku tuli korkealle ja se oli likainen. Haley otti homman hoitaakseen ja se sai tunteet pintaan penkillä (positiivisessa mielessä).

Haley tiedostaakin itse oman roolinsa täysin.

– Jokaisella on oma roolinsa. Kyllä minäkin haluaisin pujotella kiekonkäsittelytaidoillani vastustajia, mutta se ei ole osa työnkuvaustani. Tehtäväsi on pitää asiat yksinkertaisina ja saada vastustaja tuntemaan (nahoissaan) aina, kun olet kaukalossa.