Toronto Maple Leafsin organisaatiossa pelaava Kasimir Kaskisuo pääsi pelaamaan aiemmin viime viikolla kauden avausottelunsa AHL:ssä.

Kyseessä oli suomalaisvahdin osalta vasta hänen ammattilaisuransa kymmenes ottelu ja kaikki ne hän on pelannut NHL:n farmisarjana toimivassa AHL:ssä.

Kaiken kukkuraksi Kaskisuo on esiintynyt pelaamissaan otteluissa erinomaisesti, kuten myös kuluvan kauden avasottelussaan, kun Toronto Marlies kaatoi kotonaan Springfield Thunderbirdsin 2-1-lukemin.

24-vuotias suomalainen torjui ottelussa yhtä vaille kaikki 27 laukausta ja merkkautti siten erinomaisen torjuntaprosentin 96,30.

Kun maalivahti onnistuu joukkueensa maalilla, sitä voisi olettaa, että sitä seuraa uusi mahdollisuus, sillä mitään perusteita maalivahdin vaihtamiselle ei ole olemassa. Näin ei kuitenkaan käynyt Kaskisuon kohdalla, sillä hänet lähetettiin ”palkintona” hyvästä ottelusta farmin farmina toimivaan ECHL:ään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Toki ajatuksena taustalla on se, että Kaskisuolle halutaan mahdollisimman paljon pelikokemusta ja Marliesissa taistelu pelaavan maalivahdin tontista on entistä hurjempi, kun Maple Leafs hankki hiljattain Vegas Golden Knightsista kanadalaisvahti Calvin Pickardin, jonka ei missään nimessä kuuluisi edes pelata AHL:ssä, vaan NHL:ssä.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Kaskisuota ei siis kannattanut pitää AHL:ssä, sillä Pickardin lisäksi edellä nokkimisjärjestyksessä on Maple Leafsissa pelaavien Frederik Andersenin ja Curtis McElhinneyn ohella Garret Sparks.

ECHL:ää pidettiin vielä muutamia vuosia sitten melkoisena ”mutasarjana”, mutta nykypäivänä se on yhä useammalle pelaajalle polku NHL:ään.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.