© Kuva: Getty Images

Toronton kaksimetrinen suomalaisjätti kerää ylistystä – ”Dominoi vastustajia, puuttunut Torontosta jo vuosia”

Toronto Maple Leafsin menestysmahdollisuudet alkavat olla todella korkeaa luokkaa, mutta edelleen se kaikkein suurin kysymysmerkki leijailee joukkueen puolustusosaston ympärillä.

Kanadalaisseuran hyökkäyspää ei kalpene yhdenkään joukkueen rinnalla, kuten ei nykyisellään myöskään maalivahtiosasto, mutta alakerta voisi olla nykyistä parempi.

Ja ehkä se tuleekin jossain vaiheessa sitä olemaan, sillä suomalaispuolustaja Eemeli Räsänen, jonka Maple Leafs varasi kesän varaustilaisuuden toisella kierroksella (#59), luo odotuksia paremmasta tulevaisuudesta.

200-senttinen ja 95-kiloinen puolustajajätti vietti erinomaisen viime kauden juniorisarja OHL:ssä, Kingston Frontenacsin paidassa, iskien 66 runkosarjaotteluun tehot 6+33=39 sekä 11 pudotuspeliotteluun pisteet 1+4 ja nyt käynnissä olevalla toisella kaudellaan hän on tehtaillut kuuteen otteluun jo tehot 3+5.

The Hockey Writersin toimittaja Andrew Forbes näkeekin Räsäsen täysin poikkeuksellisena lisänä Maple Leafsin alakertaan.

– Monipuolinen ja taitava puolustaja on jotain, mitä Torontosta on puuttunut jo vuosia. Vaikka Morgan Rielly ja Jake Gardiner ovat hyökkäysvoittoisia kiekollisia puolustajia, heillä ei ole ollut isoa fyysistä kaveria, jolla on hyökkäyspelaamisessaan sellainen kehityspotentiaali kuin Räsäsellä on.

– Mutta hänen hyökkäyspelinsä on vain bonus sen rinnalla, mitä hän tarjoaa puolustuspäässä. Hän on todella vahva laitojen lähellä, hän dominoi vastustajia OHL:ssä ja hän ei pelkää lähteä kamppailemaan vastustajien isoimpien kavereiden kanssa.

Niin, Räsänen on siis siitä poikkeuksellinen pelaaja, että vaikka hän on erittäin hyvä myös hyökkäyspäässä, saa hän kaikkein kovimmat ”kiksit” päästessään pelaamaan fyysistä puolustuspeliä.

– Pidän enemmän Pohjois-Amerikan tyylistä. Tämä on sekä fyysisempää että vauhdikkaampaa ja sellaista jääkiekkoa haluan pelata, Räsänen itse totesi kesän varaustilaisuutta edeltäneessä NHL Draft Combinessa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.