Minnesota Wild teki kesällä 2012 kaksi pelaajahankintaa ja se hetki muutti koko seuran tulevaisuuden, mukaan lukien nykyhetken.

Ensimmäinen jättimäinen askel Wildille oli kesä 2011, kun kapteeni Mikko Koivu päätti allekirjoittaa seuransa kanssa jättimäisen seitsemän vuoden ja 47,25 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Seuran GM:nä toimiva Chuck Fletcher on kuvannut silloista tilannetta sanoin ”jos hän olisi lähtenyt, kuka tietää, missä olisimme seurana”.

Seuraava merkittävä askel nähtiin vuotta myöhemmin, kun seuraan liittyivät Ryan Suter ja Zach Parise, kaksi todellista supertähteä, joiden hankinnan Koivu oli hyvin pitkälti jatkopäätöksellään mahdollistanut.

Minnesotassa ei olla kuitenkaan päästetty maistamaan menestystä, sillä huolimatta Suterin ja Parisen saapumisesta Wild on yltänyt parhaimmillaan vain toiselle pudotuspelikierrokselle.

Itse asiassa seuran ympärillä leijuukin tällä hetkellä synkkiä pilviä, sillä Parise on kärsinyt viime vuosina erilaisista vaivoista ja esimerkiksi tällä hetkellä hän treenaa toistaiseksi yksin.

– Se päivä muutti tämän koko seuran näkymät. Vaikka Parise onkin tällä hetkellä loukkaantuneena, se on ollut jokaisen pennin arvoista, Minnesota North Starsissa pitkään GM:nä toiminut Lou Nanne hehkuttaa Fletcherin ratkaisua Pioneer Pressille.

Selkävamma vaivaa koko loppu-uran ajan? – ”Haluan hypätä kaukaloon niin, ettei se ole koko ajan mielessä”

Mutta mikä sitten on Parisen tilanne? Alkaako hän luuhistua 33-vuotiaana laiturina niin sanotusti kasaan kaikkine vaivoineen? Ainakin hän itse myöntää, että nytkin kyseessä oleva selkävamma tulee olemaan läsnä ”luultavimmin” koko loppu-uran ajan.

Toisaalta samaan hengenvetoon kokenut yhdysvaltalainen uskoo parempaan tulevaisuuteen.

– Sitä haluaa palata takaisin ilman, että joudut murehtia koko ajan jotain. Haluan siis hypätä kaukaloon niin, ettei se ole koko ajan päällimmäisenä mielessä – vain rentoutua ja pelata – ja siihen minä myös tähtään.

Sen sijaan muut eivät ole yhtä optimistisia. Parise on nimittäin pelannut läpi uransa fyysistä jääkiekkoa, vaikka hän ei ole mikään isokokoinen pelaaja, ja viihtynyt erityisesti sekä kulmissa että maalinedustalla ottamassa iskuja vastaan.

– Hän on kulmikas pelaaja. Kun kaveri pelaa tuolla tavalla, ja on pelannut läpi koko uransa, jossain vaiheessa paikat alkavat hajota, NBC Sportsin asiantuntija Pierre McGuire näkee.

Valitettavasti myöskään pelitavan muuttaminen ei ole mahdollista, ei etenkään, kun puhutaan jo 33-vuotiaasta pelaajasta, joka elää pelitapansa ansiosta.

– Tämä on se juttu tämän lajin osalta: maalintekijöiden täytyy olla maalintekijöitä, pelinrakentajien pelinrakentajia, kahden suunnan hyökkääjien kahden suunnan hyökkääjiä ja kulmikkaiden pelaajien sisukkaita, peräänantamattomia ja kulmikkaita, McGuire jatkaa.

– Jokaiselle on omat työkalunsa ja niistä täytyy pitää kiinni.

Fletcherin on puolestaan yritettävä pysytellä Parisen tavoin optimistisena, mutta myös hänen kommenteistaan paistaa ainakin jollain tasolla asioiden oikea laita.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ei kukaan tiedä, miten sen (selkävamman) kanssa tulee käymään. Tällaisia asioita on vaikea ennustaa. Mutta ei tässä ole mitään syytä olettaa, etteikö hän palaisi 100-prosenttiseen kuntoon.

Wildin omistaja Craig Leipold toteaakin avoimesti seuran olevan pahassa pulassa, mikäli Parise ei ole pelikuntoinen.

– Kaikki sen tietää, että hän on kaveri, jonka tarvitsemme joukkueeseemme. Me tarvitsemme terveen Zach Parisen, koska hän lisää joukkueeseemme ulottuvuuksia, joita meillä ei muuten ole.

– Hän on myös käänteentekevä pelaaja, joten haluamme hänet joukkueeseemme.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.