Arizona Coyotes oli etenemässä hienosti kauden avausvoittoonsa heti runkosarjan ensimmäisessä ottelussa, mutta joukkue suli ottelussa Anaheim Ducksia vastaan täysin.

Coyotes johti ottelua ensiksi numeroin 2-0 ja myöhemmässä vaiheessa ero oli jo kolme maalia, tilanteen ollessa vieraille 4-1, mutta niin vain lukuisista avainpelaajien loukkaantumisista kärsivä Ducks nousi rinnalle ja ohi.

Kesällä aavikolle siirtynyttä Antti Raanta ei nähty vielä tositoimissa, sillä hän joutui olemaan alavartalovamman vuoksi sivussa Ducks-ottelusta. Tämä kävikin kalliiksi Coyotesille, sillä joukkueen maalilla pelannut Louis Domingue saa ottaa – ainakin osittain – Ducksin ensimmäisen, toisen ja viidennen maalin piikkiinsä.

Ensimmäisessä Ducks-osumassa Corey Perryn laukaus oli toki hyvä, mutta Dominguen edessä ei ollut minkäänlaista maskia. Toisessa maalissa hän ”träkkäsi” kiekkoa todella huonosti, eikä ollut torjuntavalmiudessa, kun kiekko pelattiin maalinedustalle ja viidenssä osumassa hän sai räpylänsä pienestä kulmasta laukoneen Rickard Rakellin vedon eteen, mutta se kimmahti siitä sisään.

Tällä hetkellä Arizonassa toivotaankin, että Raanta kykenee tarjoamaan joukkueelleen voittavan maalivahdin. Toki hieman kysymysmerkkejä nostattaa se, ettei suomalainen kyennyt pelaamaan harjoitusotteluissa kuin pari erää ennen alavartalovammaansa.

Raanta itse ei kuitenkaan koe olevansa millään tavalla ruosteessa, vaikka pelituntuma onkin luvattoman vähäinen – päinvastoin, hän huokuu valtaisaa itseluottamusta.

– Olen yrittänyt tehdä harjoituksista ikään kuin ottelutilanteita ja pari viime päivää ovat menneet todella hyvin. Ajoitukseni on kunnossa, olen torjunta-asennossa laukauksen lähtiessä ja näen kiekot hyvin, Raanta iloitsee seuransa verkkosivuilla.

– Olen pyrkinyt keskittymään oikeisiin asioihin ja jatkamaan siitä eteenpäin.

Vastassa täysi mysteeri

Kaikesta päätellen 28-vuotias raumalainen on valmis tekemään Coyotes-debyyttinsä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa, kun joukkue isännöi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Vegas Golden Knightsia.

– Tunnen oloni todella hyväksi. Joka päivä tilanteeni on mennyt hieman eteenpäin. Huomenna on peli ja valmistaudun nyt siihen. Tämän päiväiset (perjantain) harjoitukset menivät hyvin, sain paljon laukauksia ja fiilis oli todella hyvä.

Myös Coyotesin johtoportaassa uskotaan Raannan debyyttiin, vaikka luonnollisesti maltti on edelleen valttia.

– Tämän päivän harjoitukset menivät häneltä todella hyvin. Katsotaan tilannetta aamulla ja edetään sitten sen mukaisesti, päävalmentaja Rick Tocchet kommentoi Raannan tilannetta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Mikäli Raanta tekee debyyttinsä ensi yönä, tulee ottelusta hieman erikoinen, sillä Golden Knights on täysi mysteeri vastustajilleen, mitä tulee nevadalaisten pelitapaan, itse pelaajiin ja pelaajien keskinäisiin kemioihin. Myös Raanta tiedostaa tämän, muttei murehdi liikoja.

– Maalivahdin näkökulmasta katsottuna sitä vilkaisee heidän rosteriaan, katsoo ketä heillä pelaa ja sitä kautta yrittää hakea muistikuvia viime kaudelta missä kukin pelasi ja miten he pelasivat.

– Mutta pyrin vain keskittymään omaan juttuuni ja siihen koko joukkue keskittyy tällä hetkellä. Yritämme parantaa askel askeleelta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.