NHL:ssä pelit on aloitettu tällä kaudella räväkästi, sillä useilla paikkakunnilla on pelattu maalirikkaita otteluita. Kirsikkana kakun päällä on ehdottomasti viime yön kamppailu Chicago Blackhawksin ja Pittsburgh Penguinsin välillä, joka päättyi Blackhawksin hurjaan 10-1-voittoon.

Ottelussa nähtiin myös yksi hattutemppu, kun Blackhawksiin paluun täksi kaudeksi tehnyt Brandon Saad heilutti maaliverkkoja kolmeen otteeseen. Hän ei kuitenkaan suinkaan ollut NHL:n tämän kauden ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut hattutempussa.

Näitä pelaajia on itse asiassa jopa neljä kappaletta – siis miehiä, jotka ovat tehneet kauden ensimmäisissä otteluissaan hattutempun. NHL:n historiassa onkin nähty tähän mennessä ainoastaan yksi kerta, kun neljä pelaajaa on pystynyt samaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämä suhteen joudutaan palaamaan niinkin kauas, kuin 100 vuoden päähän sitten. Tuolloin Montreal Wanderersin Harry Hyland, Montreal Canadiensin Joe Malone, Ottawa Senatorsin Cy Denneny sekä Toronto Reg Noble iskivät hattutempun mieheen.

Tällä kaudella Saadin lisäksi kolme maalia ovat onnistuneet iskemään Philadelphia Flyersin Wayne Simmonds, Washington Capitalsin Alexander Ovechkin sekä Edmonton Oilersin Connor McDavid.

Temppu on senkin suhteen merkittävä, että nykypäivän jääkiekko ei ole niin maalirikasta kuin esimerkiksi 80-luvulla. Esimerkiksi kaudella 1981-82 joukkueet iskivät keskiarvolta 4,01 maalia per ottelu, kun vastaava lukema taasen menneellä kaudella oli 2,77.

NHL:ssä pelaajilla on mahdollisuus rikkoa kyseinen ennätys jo tulevana yönä, kun jopa kuusi seuraa aloittaa tulevana yönä NHL-kautensa 2017-18.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.