Pittsburgh Penguinsin ja St. Louis Bluesin välisessä viime yön ottelussa nuottipaidat iskivät kauden avausmaalinsa varsin kyseenalaisella tavalla.

Kotijoukkue Penguins oli siirtynyt ajassa 6:37 johtoon, kun Justin Schultz viimeisteli Sidney Crosbyn ja Jake Guentzelin syötöistä, mutta vain vajaata kahta minuuttia myöhemmin Blues nousi tasoihin.

Kellot aikaan 8:31 pysäytti kesällä Philadelphia Flyersista Blues-paitaan vaihtokaupassa, jossa muun muassa Jorl Lehterä päätyi toiseen suuntaan, siirtynyt Brayden Schenn.

Luonnollisesti ensimmäinen maali uudessa seurassa, heti ensimmäiseen otteluun, oli satavarmasti maistuva juttu Schennille, mutta olisiko sitä pitänyt hyväksyä?

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Brayden Schenn scores his first goal as a #stlblues with his right skate. We'll see if this stands.

Ei olisi, tai ainakin tätä mieltä tuntuu olevan valtaosa ihmisistä, ja kyllähän Schennin luistimellaan viimeistelemässä osumassa näkyy eittämättä selkeä potkuliike.

[readmore from=”suomalaiset”]

Onkin varsin erikoista, että maali hyväksyttiin, sillä NHL:n videoväki pääsee tarkastelemaan maalia monesta eri näkökulmasta ja jo pelkästään yllä oleva video osoittaa, ettei maalia olisi tullut hyväksyä.

Ylipäätään ratkaisu oli todella erikoinen, sillä usein vastaavissa tilanteissa päätös puoltaa puolustavaa joukkuetta, eli toisin sanoen maalin päästänyttä osapuolta.

Tiedä sitten, miten suuri vaikutus Schennin maalilla oli kokonaiskuvaa katseltaessa ottelun lopputulokseen, mutta Blues voitti ottelun jatkoajalla lukemin 5-4 ja aloitti siten kautensa täyden pistepotin kera.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.