Ikinuoren Jaromir Jagrin NHL-uran jatkuminen selvisi maanantaina, vaikka kesän jälkeen näyttikin uhkaavasti siltä, ettei maailman kovimmasta kiekkoliigasta löydy enää ottajia.

Mikäli ottajia ei olisi löytynyt, olisi se ollut melkoinen vääryys: Jagr tehtaili nimittäin viime kaudella vielä lähes 50 tehopistettä, pitkälti ilman Jonathan Huberdeau’n ja Aleksander Barkovin tukea, ja ylipäätään hän oli jälleen kerran jokaisella tilastolla mitattuna pelkästään positiivinen asia joukkueelleen.

Mutta nyt siis Jagr on Calgary Flamesin pelaaja, sillä hän solmi seuran kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

NHL:ssä uutinen Jagrin jatkosta on otettu ilolla vastaan, vaan sen sijaan hänen maanmiehensä ovat pilailleet 45-vuotiaan konkarin kustannuksella, siis luonnollisesti huumoripitoisesti.

– Hauska 45-vuotias penska. Hän ei todellakaan vaikuta 45-vuotiaalta, kuuluvat kesällä Montreal Canadiensin kanssa sopimuksen tehneen Ales Hemskyn kuvailut Jagrista Sportsnetille.

Hemsky kuitenkin myös vakavoituu.

– Jääkiekko on hänelle kaikki kaikessa. Hänellä on tyttöystävä, mutta hän ei mennyt koskaan naimisiin, joten hän ei kokenut koskaan sitä toista puolta. Muilla kavereilla on lapsia ja perhe, eikä sinulla ole vapaa-aikaa nukkumiseen. Hän on siis keskittynyt yksinomaan jääkiekkoon.

– Ja hän on pysynyt myös terveenä. Se on iso juttu. Hänellä ei ole koskaan kohdannut mitään vakavia takaiskuja, joten se on toinen suuri syy sille, miksi hän pelaa edelleen.

”Olette varmasti kuulleet, että hän on hieman omalaatuinen”

Jagrin vahvuuksina pidetään yleisesti ottaen hänen taitoaan suojata kiekkoa, valtaisaa peliälyä, käsiä ja kokoa, mutta Hemsky lisää tähän listaan myös auran – siis tietynlaisen Wayne Gretzky -ilmiön.

– Kyse on siitä kunnioituksesta, jonka hän saa. Hän aiheuttaa pelkoa kavereissa vain, koska hän on Jagr. Monet nuoret kaverit ovat hänen nähdessään ”vau, tämä kaveri on uskomaton”, joten heitä myöskin pelottaa pelata kovaa häntä vastaan.

Jagrin joukkuekaverina jatkossa toimiva Michael Frolik puolestaan sanoo ääneen sen yhden asian, jota on ihmetelty kautta aikain ympäri jääkiekkoilevan maailman – tshekki-ikonin ikonisen takamuksen.

[readmore from=”jaromir-jagr”]

– Hän on iso kaveri, hänen läsnäolonsa tuntee ja hänen perse on massiivinen. Hän pystyy suojata kiekkoa erinomaisesti. Hän pystyy imeä kaksi pelaajaa kiinni itseensä ja siten muille kavereille jää vapaata tilaa. Hän on myös loistava ylivoimalla ja hänen laukauksensa lähtee nopeasti.

NHL:n kaikkien aikojen toiseksi paras pistemies on siis tätä kaikkea edellä mainittua, mutta samaan aikaan hän on myös kenties yksi omituisimmista joukkuekavereista, joita jääkiekon parista löytyy.

– Olette varmasti myös kuulleet, että hän on hieman omalaatuinen. Hänellä on yksinkertaisesti se oma juttunsa ja se on toiminut hänen kohdallaan todella pitkään.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.