Pekka Rinne valahti jumboksi – Kansa puhui, suomalaisvahti kaukana maailman kärjestä

© Kuva: Getty Images

Ei ole kauaakaan kun suomalaisvahti Pekka Rinne oli monien mielestä maailman paras maalivahti, mutta viime vuosina on tapahtunut jotakin. Tämä ”jotakin” liittyy suurella todennäköisyydellä Rinteen ikään, jota on kuitenkin jo 34 vuotta.

Rinne kuitenkin todisti epäilijänsä vääräksi viime kevään pudotuspeleissä, kun hän johdatti Predatorsin aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Tämä ei ole kuitenkaan faneja vakuuttanut, jotka saivat nyt äänestää alkavan NHL-kauden parasta maalivahtia.

Rinne löytyi nimittäin kyseiseltä listalta sijalta 17., joka oli viimeinen mahdollinen. Kyseessä oli 17 NHL.com:n lukijan muodostama lista ensi kauden Vezina Trophyn voittajasta, mikä suoritettiin totuttuun tapaan äänestämällä.

Äänestyksessä kaikki 17 lukijaa saivat antaa maalivahdeille pisteet 5-4-3-2-1-systeemillä. Rinne sai tästäkin huolimatta äänestyksessä ainoastaan kaksi pistettä.

Listan kärjessä sen sijaan majaili Montreal Canadiensin Carey Price, joka on tätä nykyä maailman parhaiten tienaava maalivahti. Hän on Canadiensin kaikkien aikojen voitoissa enää 19 voiton päässä Patrick Roy’sta ja 44 Jacques Plantea perässä. Hän sai äänestyksessä 69 pistettä ja kymmenen ykkösääntä.

Suomalaisvahti Tuukka Rask majaili äänestyksessä sen sijaan sijalla yhdeksäntenä. Hän sai yhdeksän ääntä ja yhden ykkösäänen. Voit katsoa koko listan NHL:n verkkosivujen kautta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!