Olli Juolevin huhuiltu siirto Suomeen, ja Turun Palloseuran paitaan, on varmistunut vihdoin ja viimein.

Ongelmia aiheutti NHL:n oma sopimuspolitiikka, sillä teoriassa sen piti tarjota Juolevia ensiksi junioriseura London Knightsiin, kun seurassa oli päätetty, ettei NHL-paikka aukea ainakaan vielä tänä syksynä.

Lopulta kaikki sopimushankaluudet saatiin selvitettyä ja Juolevi pääsee vihdoin ja viimein pelaamaan ensimmäistä kertaa ammattilaisena, aikuisten miesten sekaan.

– Aika harva suomalainen pelaaja varataan viidentenä NHL:ään, TPS:n urheilutoimenjohtaja ja ex-NHL-pelaaja Antero Niittymäki korostaa turkulaisseuran tiedotteessa.

– Juolevi on nuori ja hyvä puolustaja, mutta hänellä on paljon töitä edessään. Joka tapauksessa hän on erittäin lahjakas kaveri. Hienoa homma, että Juolevi tulee meille. Hänestä oli moni seura kiinnostunut. Tämä kertoo meidän nykyisestä tekemisestä paljon.

[readmore from=”suomalaiset”]

Suurin tekijä Juolevin ja Canucksin päätöksessä valita osoitteeksi juuri TPS lienee se, että turkulaisseuran valmennusportaassa on mukana Sami Salo, joka on jo auttanut Juolevia paljon ja tuntee ex-Canucks-pelurina seuran toimintatavat enemmän kuin hyvin. Kuvaavaa onkin, että Salo oli kesällä vierailevana valmentajana kanadalaisseuran nuorten pelaajien leirillä.

19-vuotiaan suomalaispuolustajan on määrä saapua Turkuun keskiviikkona, mutta missään nimessä turkulaisseurassa ei haluta hätäillä ensimmäisen ottelun suhteen.

– Ensimmäinen peli on vuorossa heti, kun se on nuorelle pelaajalle järkevää.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.