Puolustaja Jared Cowen on kokenut viimeisten vuosien aikana kovia. Kaikki alkoi toissa kaudella, tarkemmin sanottuna 2. helmikuuta 2016. Hän nimittäin pelasi tuolloin viimeisen ottelunsa NHL:ssä, ja viikko tästä, kaupattiin hänet Ottawa Senatorsista Toronto Maple Leafsiin.

Aika Maple Leafsissa oli lopulta valtava pettymys. Hänellä nimittäin operoitiin molemmat lonkat, mistä kuntoutuminen kesti lopulta niin pitkään, että hän ei pelannut noin puolentoista kauden aikana yhtä ainutta ottelua Maple Leafsin paidassa.

Lopulta ontariolaisseura osti Cowenin ulos sopimuksestaan, mihin kanadalaispuolustaja ei ollut tyytyväinen. Hän nimittäin väitti, että hän ei ollut ulososton aikana pelikunnossa, minkä vuoksi ulososto ei olisi ollut sallittu.

Riita eteni lopulta aina välimieskäsittelijälle saakka, joka kuitenkin antoi siunauksensa Maple Leafsin teolle. Cowen ei ollut ratkaisuun tyytyväinen, minkä vuoksi hän antoi palaa kanadalaisseuraa kohtaan.

– Minä toivon, että joukkueet osoittaisivat enemmän kiinnostustaan siihen, että he haluaisivat huolehtia pelaajistaan, aivan sama mikä joukkueen tavoite on, Cowen kertoi taannoin BSN Denverin haastattelussa.

– Käytännössä he hankkivat minut ja sitten he havahtuivat siihen, että olin loukkaantunut. He eivät halunneet puuttua asiaan ja hankkiutuivat minusta lopulta eroon.

Hän myös kuvaili tilannetta ”täydelliseksi vitsiksi”.

Uusi alku NHL:ssä jäi pahasti piippuun

Lopulta Cowen sai itsensä kuntoon ja tänä syksynä hän haki NHL-sopimusta Colorado Avalanchen heikosta alakerrasta. Mies nimittäin osallistui denveriläisorganisaation harjoitusleirille try out -sopimuksen turvin.

Nyt Avalanche on kuitenkin julkaissut, että Cowenin try out on purettu, minkä vuoksi hän on jälleen vapailla markkinoilla.

[readmore from=”suomalaiset”]

On todettava, että jos Cowenin tasoinen puolustaja ei murtautunut Avalanchen tasoiseen ryhmään, on hänen todella vaikea enää löytää pelipaikkaa NHL-kaukaloista. Se mihin hän kuitenkin seuraavaksi suuntaa, on todellinen arvoitus.

NHL-paikan suhteen paras mahdollinen vaihtoehto olisi AHL, mutta farmiliigan palkat eivät päätä huimaa. Jos hän aikoo juosta rahan perässä, olisi paras ratkaisu tässä tapauksessa Euroopan kaukalot, kuten nyt vaikkapa esimerkiksi Sveitsi.

Myöskään KHL ei ole spekulaatioissa suljettu vaihtoehto, mutta tällä hetkellä Cowen kaipaa alleen kovia minuutteja, jotta hän pääsisi takaisin omalle tasolleen. Se, että olisiko KHL:ssä tällaista tarjolla, on arvoitus.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.