Chicago taas voittajasuosikki vai karu pettymys? Joukkue herättää NHL-kauden alla lukuisia kysymysmerkkejä!

© Kuva: Getty Images

Artemi Panarin, Marcus Krüger, Niklas Hjalmarsson, Trevor van Riemsdyk, Scott Darling sekä Marian Hossa. Siinä lista pelaajista, jotka eivät Chicago Blackhawksissa alkavalla kaudella luudi. NHL:ssä viime vuosina menestymään tottunut joukkue on vedenjakajalla, intiaanipaidoissa on alkamassa uusi aika.

Blackhawks on juhlinut Stanley Cupia kuluvalla vuosikymmenellä kolmesti: Kesät 2010, 2013 ja 2015 toivat mestaruuden. Nyt joukkue ei ole pytyn nappaajaksi ehkä suurin suosikki, sillä Chicagon ympärillä leijuu monia erilaisia kysymyksiä, joita NHL.com nostaa artikkelissaan esille.

Yksi suurimmista liittyy venäläistähti Panarinin kauppaan. Myös muut pelaajakaupat puhuttavat, mutta silti joukkueen leirissä ne eivät tunnu paljoa horjuttavan.

– Olemme voittavassa liiketoiminnassa, päävalmentaja Joel Quenneville vakuutteli NHL:n sivustolle.

Panarin ja ja Patrick Kane olivat yksi NHL:n tehokkaimmista duoista kahden viime kauden aikana ja venäläistä on haastavaa korvata. Pitää toisaalta muistaa, että Kane oli liigan kirkkaimpia tähtiä jo ennen Panarinin saapumista.

Kun yksi tehokaksikko hajosi, tulee toinen taas kasaan. Columbuksesta palaava Brandon Saad asettunee kapteenin, kärkisentteri Jonathan Toewsin rinnalle. Chicagon menestys on suurelta osin kiinni siitä, pelaavatko joukkueen kärkipelaajat menestyksen vaatimalla tasolla illasta toiseen.

Jos ei, tulokset voivat ailahdella jopa järkyttävästi. Muutoksista huolimatta joukkueen leirissä riittää luottoa.

– Minusta tuntuu hyvältä. Olen fyysisesti vahva, nopea ja valmiina ”rokkaamaan”, ei ole väliä, kuinka vanha olet, toinen nimekäs paluumuuttaja Patrick Sharp oli vakuutellut NHL:n nettisivuilla.

Yksilöiden liikehdinnän lisäksi mielenkiintoisia seikkoja löytyy myös erikoistilanteista. Ylivoimassa joukkue oli viime kauden runkosarjassa 19:s ja alivoimassa vasta 24:s. Sivusto arvelee, että alivoimaa on haastavaa petrata ilman Hossaa, Hjalmarssonia ja Krügeria.

Viime kausi oli Chicagolta karu mahalasku. Joukkue ei voittanut pudotuspeleissä yhtäkään ottelua ja putosi jatkosta näin jo avauskierroksella.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!