Boston Bruinsin tilanne sen maalivahtien suhteen on kaksijakoinen. Aloittavaa veräjänvartijaa ei tarvitse edes miettiä, sillä Tuukka Rask on hoitanut kyseisen tontin paremmin kuin hyvin.

Sen sijaan kysymyksiä aiheuttaa se, että kuka tulee toimimaan suomalaisvahdin tuuraajana. Tällä hetkellä Bruinsin organisaatiossa on jopa kolme maalivahtia, joilla on potentiaalia toimi NHL-tason kakkostorjujana.

Lisäksi Bruinsin GM:nä toimiva Don Sweeney kertoi kesän aikana, että kilpailu tästä tulee olemaan kovaa. Hän kertoi, että kilvan suurin suosikki, Anton Khudobin, ei voi levätä laakereillaan, sillä sekä Zake McIntyre että Malcolm Subban hengittävät jo hänen niskaansa.

Khudobinilla ei ollut kuitenkaan tästä minkäänlaista käsitystä. Hän vietti kesänsä Venäjällä vailla käsitystä siitä, mitä Bostonissa on puhuttu tulevasta kaudesta.

– Rehellisesti sanottuna en ole kuullutkaan tällaisesta. En koskaan lue mitään uutisia, sillä yritän pysyä kesällä kaukana jääkiekosta. Harjoittelen täällä ja pysyttelen erossa mediasta sekä uutisista ja yritän keskittyä omaan tekemiseen, pään nollaamiseen, valmiina olemiseen ja päästä parhaaseen mahdolliseen kuntoon, Khudobin kertoi WEEI:n mukaan.

– Keskityn kaikkeen tähän ja nautin perheeni ja ystävieni seurasta sekä myös kotikaupungistani ja kotimaastani, ja se on juuri sitä, mitä tein tänäkin kesänä. Mutta kiitos tästä tiedosta.

Päivä päivältä alkaa myös vaikuttamaan siltä, että 31-vuotiaalla maalivahdilla ei ole hädän päivää hänen kakkosvahdin roolinsa suhteen. Nimittäin päävalmentajana toimiva Bruce Cassidy on kertonut nyt medialle, että venäläisvahdilla ei ole ainakaan tällä hetkellä hätää menettää hänen viime kauden rooliaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Anton ei ole tehnyt mitään sellaista, että hän olisi menettämässä rooliaan varamaalivahtina, Cassidy kertoi paikallislehden haastattelussa.

Khudobin on nähty tämän harjoituskauden aikana kertaalleen maalissa, kun Bruins kohtasi divisioonavastustajansa, Detroit Red Wingsin. Khudobin torjui kamppailussa 20 kertaa ja päästi selkänsä taakse kaksi osumaa.

– Hän pelasi hyvin omassa ottelussaan. Hänen selkänsä taakse meni yksi epäonnekas maali, mutta hän oli mielestäni kamppailussa todella tasainen. Hän tuli tänne hyvässä kunnossa, hän on harjoitellut hyvin ja hänellä on jalka oven välissä (kakkosvahdin roolin suhteen), koska hän on kokenut ja tiedät mitä hän tuo pöytään. Hän joutuu toki nyt tiukkaan paikkaan, sillä McIntyre tulee pelaamaan joitakin pelejä, kuten myös Subban. Kaikki heistä näyttävät olevan tällä hetkellä kuitenkin hyvässä vireessä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.