NHL:n supertähti Connor McDavid näytti suuruutensa – herätti myös joukkuekaverit: ”Valtavia pelaajia”

© Kuva: Getty Images

Connor McDavid näytti Edmonton Oilersin paidassa viime kaudella suuruutensa.

Runkosarjassa sata pistettä takonut kanukki sai itsensä, joukkueensa ja jopa ketjukaverinsa liitoon. Debyyttikaudellaan 48 pistettä summannut kanadalainen oli öljypaitojen kantavia voimia, sillä Oilers rynnisti lopulta aina pudotuspelien toiselle kierrokselle asti.

Yksi McDavidin rinnalla liekkeihin syttynyt pelaaja oli Patrick Maroon. Anaheimista kesken kauden 2015-16 paikallisvastustajan riveihin siirtynyt hyökkääjä pisti saldolla 27+15 vanhan piste-ennätyksensä (34) romukoppaan.

– Ilmeisesti ilman näitä kahta ei olisi menestystä, mutta joskus sinun täytyy antaa myös itsellesi luottoa, Maroon oli sanonut NBC Sportsin mukaan NHL.comille taannoin viitaten toisella NHL-kaudellaan läpimurtonsa tehneeseen McDavidiin ja toiseen ketjukaveriin, saksalaiseen Leon Draisaitliin.

Oilersin viime kautta voi pitää läpimurtona nyky-NHL:ssä. Edellisen kerran joukkue oli yltänyt pudotuspeleihin sesongilla 2005-06.

Hieman puskista kovaksi maalintekijäksi ponnistanut Maroon haluaa joukkuepelistä huolimatta ajatella myös itseään ja pitää kynsin ja hampain kiinni paikastaan Edmontonin ykkössentteri McDavidin ja Draisaitlin rinnalla. Kommentit kertovat tästä.

– Nämä kaksi ovat valtavia pelaajia. Minun täytyy vain jatkaa sitä mitä teen, pysyäkseni näiden kanssa, Maroon pyöritteli sivustolle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.