Aleksander Barkovin arjessa muuttui yksi todella iso osa kesän aikana, kun Florida Panthers päätti lähteä nuorempaan suuntaan ja jätti NHL-legenda Jaromir Jagrin ilman jatkosopimusta.

Jagrin lähtö oli Barkoville todella kova pala nieltäväksi, sillä 45-vuotias tshekkipeluri oli ollut hänelle todella isoissa määrin eräänlainen mentori.

– Elin elämääni kuin ammattilainen (ennen Jagrin siirtoa Floridaan), mutta hän vei minut täysin uudelle tasolle. Hän myös opetti minut rakastamaan peliä eri tavalla, sillä kukaan ei rakasta tätä peliä yhtä paljon kuin hän, Barkov ylisti elokuussa Sun-Sentinelille.

Ehkä kaikkein parhaiten Barkovin ihailua kuvaa hänen vuonna 2014 antama haastattelussa, joka tehtiin juuri, kun Jagrin siirto Floridan aurinkoon oli varmistunut.

– Kun näin sen siirron tapahtuvan, en voinut uskoa sitä todeksi. Sen illan pelissä en pystynyt ajattelemaan mitään muuta, Barkov sanoi pari vuotta sitten Miami Heraldin mukaan.

Tänä kesänä, kun Jagrin lähtö Floridasta oli varmistunut, suomalaissentteri toivoi avoimesti Jagr, että hänen ”idolinsa” ura jatkuisi jossain, minkä myötä Barkov pääsisi edelleen näkemään hyvän ystävänsä pelaavan.

– Toivon, että hän tekee sopimuksen jonnekin. Oli se sitten NHL, KHL, Tshekin liiga tai mikä tahansa, haluan vain nähdä hänen pelaavan, Barkov paalutti NHL.com:lle.

”Hän on uskomattoman hyvä”

Nyt Floridassa kuitenkin puhaltavat uudet tuulet, ja aivan kuten Jagrin kohdalla – tai ainakin joissain määrin samalla tavalla – Barkov on innoissaan seuran uudesta hankinnasta, Evgeny Dadonovista, josta on tulossa suomalaisen ketjukaveri.

– Nautin Jagrin kanssa pelaamisesta, mutta olemme menossa joukkueena uuteen suuntaan. Olemme kaikki aika innoissamme ja tämä on todella hauskaa juuri nyt.

[readmore from=”aleksander-barkov”]

– Olen seurannut Dadonovia paljon ja hän on ollut mahtava… Kun kiinnitimme hänet, olin todella onnellinen nähdessäni hänen tulevan meidän joukkueeseen. Hän on uskomattoman hyvä.

Myös kaavaillun ykkösketjun kolmas lenkki, Jonathan Huberdeau, on Barkovin tavoin innoissaan ja odottavaisin mielin.

– Meitä on kolme taitavaa pelaajaa ja katsotaan, mitä tapahtuu, kun alamme pelaamaan. Mutta uskon, että voimme olla hyvä ja dominoiva ketju. Meillä kaikilla on erinomainen pelikäsitys ja meidän täytyy olla vain parempia puolustuksellisesti. Hyökkäyspään mahdollisuuksia tulemme (joka tapauksessa) saamaan.

– Ei ole helppoa menettää Jagria, mutta se on osa jääkiekkoa ja tätä bisnestä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.