Carolina Hurricanesin riveissä pelasi viime kaudella kaksi erinomaista suomalaisnuorukaista, kun sekä Teuvo Teräväinen että Sebastian Aho pelasivat ensimmäisen kautensa Hurricanes-paidassa.

Näistä etenkin jälkimmäisenä mainittu pomppasi hetimiten tähtikartalle, sillä Sebastian Ahon tulokaskausi NHL:ssä ei jättänyt ketään kylmäksi. Tehollisesti heikon alun jälkeen Aho kuntoutui todelliseen lentoon, iskien 82 otteluun 24 maalia ja yhteensä 49 tehopistettä.

Aho pelasi kautensa sillä kaikista ”helpoimmalla” paikalla, eli laiturin tontilla. Täten hän sai keskittyä erityisesti hyökkäyspään pelaamiseen, sillä laiturin vastuu omassa päässä ei vedä vertoja sentterin vastaavalle.

Asiat saattavat kuitenkin muuttua jo ensi kauden jälkeen, jos seuran päävalmentaja Bill Petersiä sekä GM Ron Francisia on uskominen. He nimittäin uskovat, että Ahosta on vielä jokin päivä seuran uudeksi ykkössentteriksi.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Me tarvitsemme jonkun täyttämään ykkössentterimme tontin. Juuri nyt ”Seabass” (Aho) tulee pelaamaan vielä laiturin tontilla, mutta olemme pyöritelleet sellaista asiaa jonkin aikaa, että kenties jo ensi kaudella siirrämme hänet keskelle, Peters kertoi National Postin mukaan.

– Me haluamme antaa hänelle kuitenkin vielä kokemusta ja olla varmoja siitä, että hänestä tulee vahvempi, ennen kuin voimme siirtää hänet luonnolliselle pelipaikalleen.

Hurricanes tarvitsee kipeästi riveihinsä uutta ykkössentteriä, ennen kuin sitä voidaan pitää haastajana Stanley Cupin mestaruuteen. Tontti on menossa tällä hetkellä joko Victor Raskille tai Jordan Staalille, joissa ei ole kuitenkaan olemassa potentiaalia toimia NHL-seuran ykkössentterinä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.