Florida Panthers aloitti harjoituskautensa harjoitusotteluiden merkeissä tiistai-iltana Suomen aikaa, kun se kohtasi Nashville Predatorsin.

Kesällä Tampereen Tapparasta Florida Panthersiin kahden vuoden sopimuksella siirtynyt Henrik Haapala tarvitsi vain neljä minuuttia ja 32 sekuntia NHL-uransa avausmaaliin. Toki kyseessä on vain harjoitusottelu, mutta siitä huolimatta hetki oli varmasti ikimuistoinen.

Haapala iski maalinsa ylivoimalla, kun kiekko pelattiin kahdella nopealla syötöllä hänen lapaansa B-pisteiden väliin ja suomalainen tälläsi kiekon yhdellä kosketuksella verkon perukoille.

Cats On The Prowl

@Cats0ntheprowl
Henrik Haapala gets the first goal of the preseason for the Panthers...from Hunt and Malgin:

[readmore from=”suomalaiset”]

Haapala on siis välittömästi lunastamassa ainakin niitä odotuksia, jotka Aleksander Barkov on ladannut kesän ja syksyn aikana hyvän ystävänsä niskaan.

– Henkka on ollut aina joukkueen parhaimpia pelaajia, ihan sama, missä se pelaa. Uskon, että sama tulee toistumaan NHL:ssä kunhan vain saa paikan, Barkov paalutti Ylen haastattelussa viime viikolla.

23-vuotias pienikokoista suomalaislaituria on pitkin kesää ennakoitu Panthersin kakkosketjuun, yhdessä Vincent Trocheckin ja Radim Vrbatan kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.