Minnesota Wildin osalta yksi viime kauden kantavista voimista oli Mikko Koivun johtama kentällinen.

Koivun rinnalla viiletti menneellä sesongilla maanmies Mikael Granlund, joka nousi laiturin tontilla täysin uudelle tasolle NHL:ssä. Toisella puolen nähtiin puolestaan Jason Zucker. Kyseinen kolmikko olikin melkoisen pitelemätön erityisesti runkosarjassa ja esimerkiksi heistä jokaisen tehotilasto keikkui +30:en tuntumassa.

Kenellekään siis tuskin tulee varsinaisena yllätyksenä se, että samainen ketju on laitettua kasaan välittömästi Wildin harjoitusleirin käynnistyttyä.

– Onhan tämä hauskaa. Meillä oli joitain loistavia hetkiä viime kaudella. Toki edessä on nyt uusi kausi, mutta toivon meidän pystyvän samaan ja vain parantamaan siitä, Granlund iloitsee Pioneer Pressin haastattelussa.

Nuori suomalainen, jolla on takataskussaan tuore kolmivuotinen ja 17,25 miljoonan dollarin jatkosopimus, odottaakin jo malttamattomana uuden NHL-kauden käynnistymistä, eikä ihme – Granlund teki viime kaudella 81 runkosarjaottelussa ennätyspisteensä 26+43=69.

– Edessä on pitkä kausi ja olemme vasta alussa. Nyt ei siis muuta kuin homma käyntiin!

Zucker uhoaa: ”Viime vuosi oli loistava alku”

Suomalaisten rinnalta paikkansa löytänyt Zucker on selvästi Granlundia rohkeampi sanoissaan, kun kyse on siitä, mihin kolmikko pystyy.

– Meillä on vielä paljon enemmän annettavaa. Viime vuosi oli loistava alku meille ja sillä tasolla oli mukava olla, mutta pystymme ehdottomasti nostamaan tasoamme siitä. Tiedän, että voimme ehdottomasti olla parempia ja uskon meidän jokaisen odottavan sitä tänä vuonna.

– Meistä jokainen pelaa erilaista peliä, mutta sekoitumme hyvin yhteen. Kuten tiedätte, Granny pystyy tekemään uskomattomia juttuja koko ajan. Mikko taas on sekä meidän tuki ja turva että se rauhoittava ääni penkillä. Minä puolestaan yritän vain luistella niin lujaa kuin mahdollista.

Wildin päävalmentajana toisen kautensa aloittava Bruce Boudreau kehuukin kentällisen huikeaa ja dominoivaa peliä viime kaudelta.

– He olivat loistavia viime kaudella. Me peluutimme heitä kaikkia kärkiketjuja vastaan aina maaliskuuhun saakka ja he dominoivat jokaista vastaan. Muistaakseni jokainen heistä oli helmikuun loppupuolella +30 -pelaaja ja se on melkoisen hyvin.

Boudreau tietää, että kolmikon maksimitaso on lähellä, mutta tietenkin aina löytyy varaa parantaa.

– Ainahan sitä on enemmän annettavaa. Emme me koskaan saavuta loistokkuuden ylärajaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.