Pittsburgh Penguinsissa joudutaan jatkossa tulla toimeen ilman Marc-Andre Fleurya, joka oli joukkueessa todellinen ilopilleri niinä kaikkein vaikeimpinakin hetkinä.

Pennsylvanialaisseuran uusi arki iski vasten kasvoja tällä viikolla, kun kaksi kertaa putkeen Stanley Cupia juhlinut Penguins aloitti harjoitusleirinsä. Ensimmäisenä tähän muutokseen kiinnitti huomionsa suomalaispuolustaja Olli Määttä.

– Onhan se ehdottomasti hieman omituista kävellä täällä (pukukopissa), kun et näe enää niitä iloisia kasvoja joka kerta astuessasi pukukoppiin, Määttä kommentoi seuran uutta tilannetta Pittsburgh Post-Gazettelle.

– Mutta se on osa tätä peliä, etkä voi tehdä asialle mitään.

Numero 29 oli siis seurassa jopa ikoninen hahmo, joka sai aina muut joukkueen pelaajat positiiviselle tuulelle yltiöpositiivisella suhtautumisellaan asioihin. Joukkueen kapteenina toimiva Sidney Crosby alkoi tajuta Fleuryn puuttumisen toden teolla, kun harjoitusleirin alku lähestyi.

– Olihan se outoa tulla tänne harjoitusleirille, kun et nähnyt häntä täällä. Hän kuitenkin näyttää sopeutuvan Vegasiin ja hän tulee olemaan loistava heille.

Crosby tietää, mistä hän puhuu Fleuryn sopeutumisen suhteen uuteen ympäristöön, sillä kaksikko on ollut puhelinyhteydessä monen monta kertaa.

– Hän kuulostaa olevansa onnellinen ja todella innoissaan saamastaan mahdollisuudesta siellä. Olen varma, että hän on keskittynyt ja hänelle se todella on loistava mahdollisuus.

Ylipäätään Penguinsissa on tapahtunut melkoisia muutoksia viime kauteen nähden, sillä Fleuryn lisäksi seuran jättivät kesällä muun muassa Chris Kunitz, Matt Cullen, Nick Bonino, Trevor Daley ja Ron Hainsey.

– Kyllä sitä kaipaa jokaista heistä, mutta kaikesta huolimatta sitä ei voi vaipua itsesääliin tai käyttäytyä kuin sydämesi olisi särkynyt rakkaussuhteessa. Mutta heitä tullaan todella kaipaamaan, ja jos väittäisit muuta, valehtelisit, Ian Cole kommentoi kesän tapahtumia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.