Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen joutui viime kauden päätteeksi suoraan leikkauspöydälle, jossa hänelle suoritettiin iso olkapääoperaatio.

Myös toinen Ducksin nuorista huippupuolustajista, ruotsalainen Hampus Lindholm, joutui niin ikään olkapääleikkaukseen.

Kun kaksikon odotetut toipumisaikataulut julkaistiin, Lindholmin tilanne näytti paremmalta kuin Vatasen. 26-vuotiaan Vatasen pelättiin nimittäin palaavan pahimmassa tapauksessa kaukaloon vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Nyt Anaheimin suunnalta kuuluu kuitenkin positiivisia uutisia. Ducks-organisaatiosta nimittäin kerrottiin, että Vatasen toipuminen on samassa pisteessä Lindholmin kanssa.

– Olemme ennakoineet heidän molempien pelaavan marraskuun 1. päivän tuntumassa, mikä olisi tasan 22 viikkoa leikkauksesta, Ducksin GM Bob Murray valaisi seuran verkkosivuilla.

Sekä Vatanen että Lindholm ovat kyenneet jo osallistumaan joukkueen harjoituksiin ja perjantaina heidät molemmat nähtiin mukana kiekonkäsittelyyn sekä ketteryyteen liittyneissä ”drilleissä”.

Murray kuitenkin paaluttaa, että puolustajakaksikon paluun kanssa ei aiota hätäillä, vaan heidän annetaan toipua rauhassa täyteen kuntoon.

– Me tulemme olemaan melko varovaisia tämän kanssa. En osaa vielä sanoa, että kumpiko heistä pelaa ensimmäisenä, mutta sillä ei ole merkitystä.

Vataselle viime kausi oli vaisu ja häntä pidettiin kauden päätteeksi lähes satavarmana lähtijänä, kiitos Vegasin laajennusdraftin. Lopulta suomalainen sai kuitenkin jäädä seuraan, kun Ducks uhrasi nuoren Shea Theodoren niin sanotusti Vatasen tieltä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.