Ruotsin Yleisradioyhtiö SVT tiedotti tänään, perjantaina, että se alkaa näyttää tulevalla kaudella NHL-otteluita – ilmaiseksi.

Jos haluat Suomessa katsoa NHL:ää, joudut hankkia Viasatin kanavapaketin. Mikäli taas F1, yleisurheilu tai hiihto ovat mieleesi, tarvitaan siihen C Moren kanavapaketti. Ja lykätäänpä nyt vielä päälle se olympialaisten lätkäturnaus – aivan oikein, kannattaa alkaa kaivaa kukkaroa Eurosportia varten.

Tässä kohtaa voidaankin todeta, että oli siinä NHL:n päätöksessä jättäytyä pois olympialaisista jotain positiivista. Ei v***ta niin paljon.

Urheilun ystävä joutuu siis maksaa itsensä kipeäksi halutessaan penkkiurheilla monipuolisesti: 10 euroa, 20 euroa tai edes 30 euroa ei riitä, ja nyt siis puhutaan kuukausitasolla palavista rahasummista.

Kaukana ovat ne vanhat hyvät päivät, kun TV-kanavia oli vain kaksi.

Jotenkin sitä voisi kuvitella, että suomalaisten veronmaksajien lompakoista riistettävät eurot riittäisivät takaamaan täydellisen urheiluelämyksen – joutuuhan nykyisin jokainen maksaa myös YLE-veroa.

MUTTA EI.

Suomessa joudutaan monesti seurata kateellisena vierestä länsinaapurin touhua, halusi sitä myöntää ääneen tai ei.

Ja nyt näin on myös NHL:n kohdalla.

Ruotsissa SVT alkaa nimittäin näyttää NHL-otteluita, peräti 34 vuoden tauon jälkeen, eikä katsojien tarvitse maksaa penniäkään ylimääräistä. NHL-oikeudet tulevat säilymään edelleen myös Ruotsissa maksullisella puolella, mutta SVT on hankkinut luvan näyttää yhden NHL-ottelun joka kuukausi.

Luonnollisestikaan fanaattiselle NHL:n ystävälle tuo yksi ottelu ei riitä mihinkään, ja se maksullinen kanavapaketti tulee tilattua joka tapauksessa, mutta sen sijaan valtaosalle ruotsalaisista siinä on varmasti enemmän kuin tarpeeksi.

Yhtälailla tuo riittäisi myös monelle suomalaiselle. Mikä olisikaan sen hienompaa kuin kerran kuukaudessa ottaa mukava asento sohvalla, laittaa televisio päälle ja katsoa ilmaiseksi, että miltä se meno siellä rapakon takana näyttää.

Ja mikä parasta, sitä pääsisi näkemään myös suomalaispelaajien otteita, kunhan ottelut valikoitaisiin oikealla tavalla – aivan kuten Pohjanlahden toisella puolen tehdään. Siinä, missä Ruotsissa ihastellaan jatkossa Erik Karlssonin, Henrik Lundqvistin ja kumppaneiden otteita, olisi se satavarmasti aika perhanan mukava katsella täällä itäisessä naapurissa vaikkapa Sebastian Ahon ja Patrik Laineen edesottamuksia.

Totuus on kuitenkin se, että tässä ei kannata alkaa pidättää henkeään ja ruveta odottelemaan vastaavan tapahtuvan Suomessa.

Ei meinaan ole tapahtumassa.

Mutta ainahan sitä voi haaveilla. Haaveiletteko te, YLE?

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.