Pittsburgh Penguinsin maalinsuulla tapahtui viimeisen kahden vuoden aikana todellinen vallankaappaus, sillä pitkäaikainen ykkösvahti Marc-Andre Fleury sai väistää nuoremman osaamisen tieltä, kun Matt Murray ryösti kyseisen tontin itselleen.

Murray teki tämän myös tyylillä, sillä hänen vyöllään on jo kaksi Stanley Cupin mestaruutta siitäkin huolimatta, että viime kausi oli nuorukaisen virallinen tulokaskausi.

Fleury jaksoi pysyä kuitenkin Murrayn tukena, eikä hän aloittanut kiukuttelua missään vaiheessa. Hän ei kapinoinut valmentajan päätöstä vastaan, eikä pyytänyt siirtoa toisaalle.

Nyt hän on kuitenkin paljastanut, että viime kaudella oli yksi seura ylitse muiden, minkä vuoksi Murray olisi voinut luopua siirrot estävästä pykälästään. Tämä joukkue oli Calgary Flames.

– Kyllä, luulen niin. Calgary on mielestäni mahtava kaupunki ja heidän joukkueensa on loistava. He tulevat olemaan tänä vuonna todella hyviä, mutta minä olen nyt täällä, Fleury kertoi Sportsnetin haastattelussa.

Vaihtokauppa ei kuitenkaan koskaan toteutunut. Fleury valittiin lopulta laajennusvarauksessa Vegas Golden Knightsiin, missä hän aloittaa ensi kaudella jälleen ykkösvahdin asemassa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.