Connor McDavid on noussut kahdessa vuodessa Edmonton Oilersin ja koko NHL:n johtotähdeksi. 20-vuotias kanadalainen nousi jo viime kaudella seuran kapteeniksi ja voitti 100 tehopisteen saldollaan sarjan pistepörssin.

Kaksi ensimmäistä NHL-kautta ovat tuoneet myös mukanaan kiperiä menetyksiä. Taylor Hall lähti jo vuosi sitten New Jersey Devilsiin. Viime kauden ketjukavereista taas Jordan Eberle kaupattiin tänä kesänä New York Islandersiin.

– Nämä eivät ole koskaan helppoja tilanteita. Jordan on hyvä ystäväni. Olemme todella läheisiä. Hän auttoi minua, kun tulin nuorena joukkueeseen sisään. Ei ole koskaan helppoa menettää Jordanin ja Taylorin kaltaisia ystäviä. Se on syvältä, McDavid tuumi Sportsnetin haastattelussa.

– Se vain kuuluu show’hun ja on osa bisnestä. Mutta ystävyydet kestävät. Puhun Taylorin kanssa kokoajan ja olin Eberlen häissä. Tuollaisia suhteita saat, kun olet mukana joukkueessa.

McDavid solmi kesällä Oilersin kanssa uuden rahakkaan jatkosopimuksen (lue uutinen). Sopimus teki hänestä NHL:n kovapalkkaisimman pelaajan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.