Pohjois-Amerikassa fantasy-urheilu on todella kovassa huudossa, eikä NHL:n kohdalla nähdä poikkeusta. Kyseessä on käytännössä Uuden mantereen oma Liigapörssi tai Hockey GM, mutta erilaisia liigoja ja nettisivuja on valtava määrä.

Yksi näistä on suosittu Yahoon Fantasy Hockey, mikä on jääkiekon osalta yksi käytetyimpiä alustoja. Pohjois-Amerikan versiot eroavat suomalaisesta Liigapörssistä sen suhteen, että jokaisessa liigassa järjestetään ennen kauden alkua draft-tilaisuus.

Nimensä mukaisesti liigan jäsenet valitsevat vuorotellen pelaajia joukkueeseensa, minkä jälkeen heidät asetetaan joukkueen kokoonpanoon.

Yahoon draft-listan sijalla 167. komeilee Edmonton Oilersin kesän hankinta Ryan Strome, joka siirtyi preerialle Jordan Eberlen vaihtokaupan yhteydessä. Kyseessä ei siis ole arvioiden mukaan mikään maailman paras fantasy-pelaaja.

Hyökkääjän uusi joukkuekaveri, megatähti Connor McDavid on kuitenkin sitä mieltä, että Stromesta tullaan kuulemaan ensi kaudella odotettua enemmän. Häneltä nimittäin kysyttiin, että kuka tulee olemaan ensi kauden suurin yllättäjä, ja nuorukaiselta löytyi vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– Minä todella luulen, että se voi rehellisesti sanottuna olla Strome. Hän on kaveri, joka tulee olemaan hyvä ja hän tulee saamaan hyvän mahdollisuuden pelata joidenkin erinomaisten pelaajien kanssa, ja saamaan ylivoima-aikaa. Hän tulee pärjäämään hyvin, McDavid kertoi NHL.com:lle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.