Columbus Blue Jacketsin historiassa on yhä edelleen yksi mies ylitse muiden, sillä Rick Nash omaa seuran ennätykset muun muassa pelatuissa otteluissa, tehdyissä maaleissa, syöttöpisteissä ja tehopisteissä.

Tämä siitäkin huolimatta, että Nash on pelannut viimeiset viisi kautta New York Rangersin riveissä.

Vaikka Nash on edustanut Rangersia jo pitkään, on hänen nykyinen sopimuksensa peruja Columbuksesta. Hän teki tämän kesällä 2009 ja se astui voimaan kaudella 2010-11. Kyseessä on siis alunperin kahdeksan vuoden mittainen pahvi, joka oli arvoltaan 62,4 miljoonaa dollaria.

Kyseessä oli vielä tuolloin jättimäinen jatkosopimus, sillä se takasi Nashille 7,8 miljoonan dollarin vuositienestit. Nyt se on kuitenkin tulossa vihdoin umpeen, mikä tarkoittaa pelaajalle lisääntyviä paineita.

– Jokainen vuosi haluat olla parhaalla mahdollisella tasolla, mutta tänä vuonna se on minulle henkilökohtaisesti erityisen tärkeää. Minun sopimukseni on umpeutumassa ja pelaan nyt uudesta jatkopahvista. Tämä on minun haasteeni tänä vuonna, Nash kertoi New York Daily Newsin mukaan.

Nash teki vielä kaudella 2014-15 komeat 42 maalia, mutta tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa. Tämän jälkeisellä sesongilla kanadalaishyökkääjä onnistui nimittäin iskemään 60 runkosarjakamppailuun vain 15 maalia, eikä viime kaudellakaan täyosumia tullut kuin 23 kappaletta (67 runkosarjaottelua).

Hän on siis iskenyt maaleja viimeisen kahden kauden aikana vain noin 0,3 per ottelu. Koko hänen urallaan kyseinen lukema on noin 0,42.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.