Los Angeles Kings on edennyt pudotuspeleihin viimeisen kolmen kauden aikana vain kertaalleen, minkä lisäksi sen menestys kevään tosipeleissä ei ole ollut viime aikoina vakuuttavalla tasolla.

Se nimittäin hävisi toissa vuoden pudotuspeleissä San Jose Sharksille (4-1) jo ensimmäisellä kierroksella, joten sen edellinen voitto pudotuspeleistä on tullut kaudella 2013-14, kun se voitti edellisen Stanley Cupin mestaruutensa.

Tästä syystä seura päätyi kesällä kovaan ratkaisuun, sillä se antoi päävalmentaja Darryl Sutterille sekä GM:nä toimineelle Dean Lombardille kenkää. Tämän suhteen Doughty antoikin oman vankkumattoman mielipiteensä, kenenkään tunteita säästelemättä.

– Dean ja Darryl olivat loistavia koko organisaatiolle ja he olivat loistavia myös minua kohtaan. Minä rakastan heitä todella paljon ja he ovat mahtavia. Samaan aikaan olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä muutos oli pakollinen, Doughty kertoi The Hockey Newsin Matt Larkinille.

– En tarkoita tällä sitä, että Deanin olisi pitänyt lähteä, mutta me tarvitsimme valmennukseen joitakin muutoksia, ja teimme mielestämme loistavia päätöksiä.

Uusi päävalmentaja John Stevens on muuttanut seuran tekemistä huomattavasti rennompaan suuntaan, mikä sopii ainakin Doughtylle. Hän nimittäin näki menneinä vuosina tilanteita, jotka eivät olleet Sutterin mieleen.

– Minun ei pitäisi sanoa, että Darryl ei pitänyt siitä, mutta hän olisi ehdottomasti halunnut, että olisin ollut joissakin paikoissa hiukan vakavampi. Mutta osaan pelata lajia vain sillä tavalla. Pidän siitä, että voin pitää lajin parissa hauskaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.