Puolustusosasto oli etenkin viime kaudella Nashville Predatorsille kaikki kaikessa ja nyt joukkue koki näiltä osin järisyttävän takaiskun.

Viime kaudella täysin uudelle tasolle, viimeistään kevään pudotuspeleissä, noussut Ryan Ellis joutui pelaamaan osan Stanley Cup -finaaleista loukkaantuneena. Kun kausi päättyi, hänet passitettiin suoraan leikkauspöydälle, jossa korjattiin hänen polveaan.

Toipumisajaksi ennakoitiin 4-6 kuukautta, mutta missään vaiheessa hänen alkukautensa ei epäilty olevan uhan alla. Toipuminen leikkauksesta ei ole kuitenkaan edennyt toivotulla tavalla ja kanadalaispuolustaja tulee olemaan ainakin sen puoli vuotta – siis yhteensä – sivussa.

– Ryan Ellis kävi polvileikkauksessa kesällä ja keskusteltuamme lääkäreiden kanssa, he haluaisivat ottaa hieman rauhallisemmin hänen toipumisensa kanssa. Juuri nyt näyttää siltä, että toipuminen tulee viemään täydet kuusi kuukautta, GM David Poile paljasti seuran verkkosivuilla.

– Ryan ei ole vielä luistellut, mutta hän tulee luistelemaan noin kolmen viikon kuluessa ja toipuminen jatkuu siitä eteenpäin. Me emme odota häntä takaisin ennen loppuvuotta, ehkä hän palaa joulun aikoihin.

Predators teki kesällä hieman odottamattoman ratkaisun, kun se hankki laajennusdraftin kautta Vegas Golden Knightsiin päätyneen Alexei Emelinin riveihinsä. Nyt tuolle siirrolle löytyi kuitenkin syynsä.

– Meillä oli hieman käryä tästä tilanteesta (Ellisin toipumisaikataulun pidentymisestä) ja se oli oikeastaan yksi syy sille, että hankimme Emelinin Las Vegasista; emme hakeneet pelkästään syvyyttä, vaan laatua alakertaamme.

Ellis pelasi viime kaudella 71 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 16+22=38. 22 pudotuspeliotteluun hän puolestaan paukutti pisteet 5+8=13.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.