Arizona Coyotesin Anthony Duclair oli toissa kaudella, joka oli sattumoisin myös hänen tulokaskautensa, pelinsä huipulla. 81 runkosarjaottelua nimittäin tuotti nuorukaiselle 20 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä.

Tästä seuraavalla kaudella sitten tapahtui jotakin, sillä Duclair oli tehojen valossa, kuin varjo entisestään. Otteluita kanadalaishyökkääjälle tuli lopulta 58 kappaletta, joissa hän teki tehot 5+10.

Coyotes ei kuitenkaan halunnut luopua potentiaalisesti nuoresta hyökkääjästään mistään hinnasta, sillä se teki hänen kanssaan äskettäin vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 1,2 miljoonaa dollaria.

Duclairin mielentila uuden pahvin myötä on nyt se, että hän haluaa ennen kaikkea todistella kaikille – myös itselleen – että hän on yhä edelleen erinomainen pelaaja.

– Haluan todistaa paljon myös itselleni tämän yksivuotisen sopimuksen myötä. Luonnollisesti viime kausi oli itselleni hiukan raskas, mutta se oli samalla myös hyvä oppikoulu, Duclair kertoi seuran verkkosivujen mukaan.

– Haluan todistaa tällä kaudella kaikille, että pystyn pelaamaan eliittitasolla, niin kuin tulokaskaudellani. Toivottavasti saan sen myötä ensi kesänä paremman sopimuksen ensi kesänä.

Seurassa vahva luotto

Duclair on vasta nuori herrasmies, ainoastaan 22-vuotias, joten hänelle on helppo povata hyvää tulevaisuutta. Nyt Coyotesin GM:nä toimiva John Chayka avasi asioita, joita Duclairin pitää tehdä ensi kaudella toisin.

– Hän on maalintekijä, mutta hänellä on olemassa myös se vahvuus, että hän pystyy luomaan paikkoja itse. Kyse on ennen kaikkea siitä, että hän hyödyntää luisteluaan ja ottaa tilanteisiin enemmän osaa, sillä se kuuluu Rick Tocchetin (päävalmentaja) pelisysteemiin, Chayka kertoi.

– Hänen pitäisi käyttäisi enemmän luisteluaan, luoda painetta puolustajiin, kääntää peliä, mikä johtaisi siihen, että hän viettäisi enemmän aikaa hyökkäyspäässä lahjakkaiden ketjukavereiden kanssa, voisivat he luoda hänelle maalintekopaikkoja ja hän voisi laittaa kiekot sisään.

Duclair teki myös jatkoneuvotteluissa miehen tempun, sillä hän olisi halutessaan voinut saada myös pidemmän sopimuksen, mutta hän halusi itse todistella olevansa parempi pelaaja, ennen kuin hän iskee nimensä pidempään jatkopahviin.

– Me seisoimme siinä pisteessä, että jos hän halusi pitkän sopimuksen, joka olisi maksanut hänelle vähän enemmän, olisivat ne olleet myös meidän ehtomme. Hän olisi voinut voinut ottaa myös lyhyen sopimuksen ja ansaita itselleen paremman jatkon. Hän otti lopulta jälkimmäisen vaihtoehdon, ja olemme siitä todella tyytyväisiä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.