Vili Saarijärvi on jäänyt suomalaisittain hieman varjoon, kun NHL:n varaustilaisuuksien ykköskierrokset ovat vilisseet viime aikoina suomalaispelaajia.

Todellisuudessa 20-vuotias suomalaispuolustaja, joka varattiin NHL:ään Detroit Red Wingsin toimesta vuonna 2015, kolmannella varauskierroksella, on kuitenkin ensi kauden osalta se potentiaalisin NHL-läpimurron tekevä suomalaispeluri.

Saarijärvi vietti vielä viima kauden juniorisarja OHL:ssä, jossa hän teki 34 runkosarjaotteluun upeat tehot 11+20=31 ja onnistui erinomaisesti myös pudotuspeleissä, merkkauttaen 20 otteluun pisteet 5+10=15.

SB Nation onkin käynyt kesän aikana läpi Red Wingsin kaikkein lupaavimpia alle 25-vuotiaita pelureita ja 25 pelaajan joukossa Saarijärvi on rankattu sijalle seitsemän.

– Tässä kohtaa käsittelemme pelaajaa, jossa on paljon dynaamista hyökkäysvoimaa pienessä paketissa, kiitos hänen luistelunsa ja peliälynsä, sivustolla kirjoitetaan.

– Vaikka hän ei ole välttämättä se nopein kaveri huippunopeudella mitattuna, hän on erittäin vikkelä ja hänen kiihdytyksensä on erittäin hyvällä tasolla. Vahvuuksiensa myötä hän pääsee ”puikkelehtimaan” ohi vastustajistaan ja (kiekottomana) hän pystyy antamaan vastustajalle todella kovan määrän painetta.

Saarijärven tulevaisuus Red Wings -organisaatiossa nähdäänkin todella valoisana.

– Kun tähän kaikkeen lisätään hänen neuvokkuutensa, kyky nähdä jää ja syöttötaidot, hän saattaa pystyä tarjoamaan Red Wingsille hyökkäyksellisesti todella paljon matkan varrella ja olla pelaaja, joka Red Wingsiltä on puuttunut viime kausien aikana.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.