Edmonton Oilers löysi viime kaudella punaisen langan, kun se onnistui nousemaan monien vuosien jälkeen takaisin pudotuspeleihin. Suurta roolia tässä näytteli Connor McDavid sekä Leon Draisaitl, joka muodosti NHL:n kenties pelätyimmän tutkaparin.

Mutta luonnollisestikaan kaksikko ei ollut koskaan kentällä keskenään, sillä heidän kanssaan pelasi paljon myös trion kolmas osapuoli, Patrick Maroon. Maroon pelasi viime kaudella 81 runkosarjaottelua, joissa hän iski jopa 27 maalia ja yhteensä 42 tehopistettä.

Ennen viime kautta Maroonin henkilökohtainen piste-ennätys NHL-kaukaloissa oli 34 (2014-15), kun taasen maaliennätys hänellä oli 12 (2015-16).

– Luonnollisesti ilman noita kahta pelaajaa en olisi saavuttanut samanlaista menestystä, mutta joskus sitä on annettava myös itselle tunnustusta. Nuo kaksi ovat uskomattomia pelaajia ja minulle se tarkoittaa sitä, että minun on jatkettava omaa tekemistäni jos haluan jatkaa heidän kanssa pelaamista, Maroon selvitti NHL.com:lle.

Maroon ei kuitenkaan tyydy yhteen huippukauteen, sillä Oilers ei saavuttanut vielä viime kaudella sitä kaikkein suurinta, eli Stanley Cupin mestaruutta. Tähän hän ei voi kuitenkaan vaikuttaa millään muulla tavoin, kuin omalla henkilökohtaisella panoksellaan.

Todd McLellanilla (päävalmentaja) on tietenkin tässä kaikessa suuri rooli. Hän antoi minulle mahdollisuuden pelata heidän kahden kanssaan. Minun pitää nyt vain jatkaa viime vuodesta ja tulla harjoitusleirille parhaassa mahdollisessa kunnossa ja toivoa, että hyvät asiat jälleen loksahtavat paikalleen.

Maroon myös kertoi, että vaikka Connor on ehdottomasti ketjun sielu, oli myös Draisaitlilla oma osansa tähän kaikkeen. Laiturin sanojen mukaan saksalaishyökkääjä on tällä hetkellä aliarvostettu pelaaja.

– Kun pelasin Connorin ja Leon Draisaitlin kanssa viime vuonna, monikaan ihminen ei antanut Leonille tarpeeksi kehuja, koska myös Connor pelasi ketjussa. Mutta mielestäni molemmat heistä auttoivat minua valtavasti viime kaudella.

– He näkevät asioita, joita monet muut eivät ja minun tehtäväni oli vain pelata omaa rooliani, siis olla iso ja vahva, mennä maalille ja toivoa, että he löytävät minut kaiken tohinan keskeltä, jotta saisin laukauksen tai jotain muuta sellaista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.