Tie Domi on yksi kovimmista pelaajista, mitä NHL-kaukaloissa on koskaan nähty. Nykyisin hänen perintöään jatkaa poika Max Domi.

Myös junioriversio on kokeillut nyrkkiensä tehokkuutta, mutta toisin kuin isänsä, hän on joukkueelleen paljon tärkeämpi pelaaja pelin muilla osa-alueilla.

Hän joutuikin maksamaan kalliit oppirahat tappelemisesta, kun hän lähti viime joulukuussa hanskaamaan Calgary Flamesin Garnet Hathawayn kanssa ja loukkasi kätensä rytäkässä. Domi joutui käsileikkaukseen, joka piti hänet sivussa helmikuulle saakka.

Siinä, missä Domin kannattaakin tästä eteenpäin jättää tappeleminen enemmän isänsä kaltaisille kavereille – joskaan sellaisia ei kylläkään NHL:stä tahdo enää löytyä – tulee hänen suunsa käymään aina.

22-vuotias Arizona Coyotes -hyökkääjä olikin tällä viikolla Sportsnetin haastateltavana ja hän antoi suunsa käydä, ottaessaan kantaa muun muassa Shane Doanin lähtöön ja sitä kautta avoimeksi jääneeseen kapteenin paikkaan.

– Onhan se valitettavaa nähdä ”Doanerin” kaltaisen kaverin lähtevän, sillä hän johti tätä laivaa 20 vuoden ajan, mutta meillä on onneksemme joukkueellinen pelaajia, joista kukin pystyy täyttämään yhden palasen hänen jättämästään aukosta.

– Kaiken kaikkiaan tämä on jännittävää ja olen onnellinen tästä niin sanotusta uudesta aikakaudesta.

Coyotes on ilmoittanut, että se pyrkii nimeämään uuden kapteeninsa harjoitusleirin aikana ja siihen rooliin on kaikkein vahvimmin ehdolla ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larsson. Domi sen sijaan näkee käytännössä ottaen koko kapteenin viran merkityksettömänä.

– Tätä pitää katsoa siitä näkökulmasta, että jokainen meistä astuu esiin erilaisissa tilanteissa ja jokainen pitää toinen toisensa vastuussa. Ei joukkueessa ole mitään yhtä todellista johtajaa.

– Koko kapteenius on yliarvostettua. Kyllä, se kertoo paljon ja kaverit katsovat sinua ylös, mutta jokainen pukukopissa on johtaja, jokainen käsittelee tilanteet eri tavalla ja jokainen saa tämän joukkueen lentoon. Se vaatii siis 23 kaveria, ei vain yhtä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.