NHL:ssä mitään ei voi pitää varmana, ei edes sitä, vaikka sinut varattaisiin draftin yhdeksäntenä pelaajana, ja ensimmäinen kautesi NHL:ssä olisi todella lupauksia herättävä.

Näin nimittäin kävi puolustaja Jared Cowenille, joka varattiin Ottawaa Senatorsiin kyseisellä numerolla kesällä 2009. 26-vuotias puolustaja murtautui Senatorsin pelaavaan miehistöön lopulta kaudella 2011-12, kun hän pelasi täydet 82 runkosarjaottelua tehoin 5+12.

Eritoten omaan päähän erikoistunut 196-senttinen puolustaja ei kuitenkaan jatkanut kehittymistään odotetulla tavalla, joten vihdoin kaudella 2015-16 Senators kauppasi hänet Maple Leafsiin.

Hän pelasi myös viimeiset 37 NHL-otteluaan kyseisellä kaudella, sillä viime kauden hän istui kokonaan sivussa lonkkavamman vuoksi. Maple Leafs myös yritti ostaa viime kesänä puolustajan viimeistä sopimusvuotta ulos, mutta puolustaja teki tästä valituksen vedoten vammaansa.

Lopulta neutraali välimieskäsittelijä päätti joulukuussa, että Cowenin sopimuksen ulososto ei olisi sallittua. Täten hän ”pelaisi” Maple Leafsissa sopimuksensa loppuun saakka.

No, nyt Cowen on saanut lonkkansa kuntoon ja edessä on raaka paluu NHL-piireihin. Kun pelaaja ei ole pelannut NHL:ssä reiluun vuoteen, on selvää, että paluu ei tule olemaan helppo.

Nyt hän onkin tehnyt try out -sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa, mikä on ehdottomasti yksi parhaita paikkoja yrittää paluuta taalajäille. Avalanchen puolustus on nimittäin tällä hetkellä luultavasti NHL:n heikoin.

Lisäksi denveriläisseuralla on tällä hetkellä vain kolme puolustajaa sopimuksen alaisena, joten tämänkin suhteen paluu NHL:ään tapahtuu helpoiten Avalanchen kautta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.