Philadelphia Flyersin riveissä on pelannut monia mahtavia pelaajia, ja yksi heistä on Eric Lindros. Legendaarinen voimahyökkääjä edusti pennsylvanialaisseuraa vuodesta 1992 lähtien, iskien jo ensimmäisellä kaudellaan 61 runkosarjaotteluun 41 maalia ja yhteensä 75 tehopistettä.

Lindrosin ura Flyers-paidassa kesti lopulta vuoteen 2000 saakka. Hän pelasi seurassa 486 runkosarjaottelua, tehden niissä 290 maalia ja yhteensä 659 tehopistettä. Kanadalainen kärsi urallaan lukemattomista vammoista, minkä vuoksi hän ei pelannut koskaan täyttä runkosarjaa.

Lindros onnistui johdattamaan joukkonsa kertaalleen jopa Stanley Cupin finaaleihin saakka, mikä tapahtui keväällä 1997. Tuolloin Detroit Red Wings vei kuitenkin mestaruuden nimiinsä.

Nyt Flyers on päättänyt kunnioittaa Lindrosin komeaa uraa Philadelphiassa, minkä vuoksi se aikoo jäädyttää miehen pelinumeron 88. Kyseinen kunnia tapahtuu 18. tammikuuta, kun Flyers kohtaa Toronto Maple Leafsin.

– Olen todella nöyrä ja otettu siitä, että Flyers aikoo jäädyttää numeroni. Olen todella kiitollinen koko organisaatiolle tästä uskomattomasta kunnianosoituksesta. Odotan innolla saadessani jakaa tämä tilaisuuden perheeni, ystävieni, joukkuekavereideni sekä tietysti Flyers-fanien kanssa, Lindros kertoi The Scoren mukaan.

Tähän mennessä Flyers on jäädyttänyt kuuden pelaajan pelinumero. Lindros liittyy nyt siis samaan joukkoon Mark Howen, Bernie Parentin, Barry Ashebeen, Bill Harberin sekä Bobby Clarken kanssa.

– Eric on tehnyt joitakin uskomattomia ja kestäviä asioita meidän seurallemme, sen faneille ja koko lajille. Me emme voisi olla enempää innoissamme saadessamme nostaa hänen pelinumeronsa hallin kattoon. Me odotamme tätä hetkeä innolla, joka tulee olemaan Flyersin kannalta historiallinen, kertoi taasen seuran puheenjohtaja Paul Holmgren.

Vaikka Lindros lopetti pelaajauransa jo kauden 2006-07 päätteeksi, kesti hänen numeronsa jäädyttäminen näin pitkään. Tämä johtuu Flyersin tavasta jäädyttää numero vasta siinä vaiheessa, kun pelaaja saa kutsun Hockey Hall of Fameen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.