Jarmo Kekäläinen oli tänä kesänä isosti NHL:n siirtomarkkinoiden keskiössä, sillä hän teki yhden liigan puhuttaneimmista, sekä myös yllättävimmistä, vaihtokaupoista.

Tuo kauppa oli luonnollisesti niin sanottu Artemi Panarin -treidi, jossa siis venäläistaituri siirtyi Columbus Blue Jacketsiin ja puolestaan Chicago Blackhawksiin palasi illinoislaisseurassa kaksi Stanley Cupia voittanut Brandon Saad.

Nyt Kekäläinen avasi seuransa verkkosivuilla koko siirron taustat ja sen, miten he päätyivät lopulta hankkimaan Panarinin.

– Meillä oli koko offseasonin ajan mielessä, että haluamme lisätä joukkueeseemme maalintekovoimaa ja ennen kaikkea pelaajan, jolla on kyky ratkoa yksinään pelejä ja joka on ylivoimalla NHL:n ehdotonta eliittiä.

– Artemi Panarinilla on takanaan kaksi kautta NHL:ssä ja molempina kausina hän on tehnyt yli 70 tehopistettä sekä yli 30 maalia. Hän on vasta pääsemässä lentoon täällä (P-Amerikassa) ja uskomme, että hänestä tulee aina vain parempi kausi kaudelta.

Yksi NHL:n pelottavimmista ylivoimista?

Kekäläisen olemuksesta ja puheista onkin pääteltävissä, että kauppa syntyi melkoisen helposti, sillä asialla oli kaksi seuraa, jotka pystyivät auttamaan toinen toisiaan.

– Brandon Saad oli todella hyvä pelaaja, mutta sinun on aina annettava jotain saadaksesi jotain. Lisäksi he (Chicago Blackhawks) todella tarvitsivat vasta liigaan tulevan edullisen maalivahdin, joka kykenee pelaamaan kakkosena ja Anton Forsberg oli kaveri, joka oli ollut heidän tähtäimessään koko ajan. Me taas saimme lisää syvyyttä hyökkäykseemme Tyler Motten muodossa.

– Kyseessä oli kaiken kaikkiaan treidi, joka toimi molemmille: he tiesivät saavansa pelaajan, joka tulee satavarmasti täyttämään paikan heidän rosterissaan, sillä Saad voitti kaksi Stanley Cupia siellä ja pelasi hyvin yhteen Jonathan Toewsin kanssa.

– Me taas saimme räjähtävän pelaajan, joka ei tule olemaan pelkästään jännittävä ja viihdyttävä kaveri, mutta myös pelaaja, joka ratkoo paljon pelejä ja pisteitä meille.

Erityisesti juuri Panarinin ylivoimaosaaminen, josta Kekäläinen mainitsikin jo aiemmin, on todella tärkeä asia koko Blue Jackets -joukkueelle. Ohioon onkin tulossa ensi kaudeksi melkoisen pelottava ylivoimakoostumus.

Alexander Wennberg pelaa toisella puolen ympyrässä – Panarin rightin pelaajana toisella puolen ja hänellä on loistava ”onetimer”. Viivassa on puolestaan Zach Werenski, joka voi nyt ruokkia molempia puolia.

– Panarin siis istuu loistavasti siihen, mitä haluamme tehdä ylivoimalla; kukaan ei tee 30 maalia vahingossa, vieläpä kahtena vuotena putkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.