Montreal Canadiens varasi kuluvan kesän NHL:n varaustilaisuudessa numerolla 58, siis toisella varauskierroksella, suomalaishyökkääjä Joni Ikosen.

Ikonen on monipuolinen hyökkääjä, joka kykenee pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Hän ei ole 180-senttisenä ja 80-kiloisena pelurina koolla pilattu, mutta se ei hidasta nuorukaisen tahtia tippaakaan. Toki hän myöntää tarvitsevansa lisää kokoa ja fyysisyyttä.

18-vuotiaan espoolaisen taidoista saatiinkin oiva osoitus World Junior Summer Showcasessa, Nuorten Leijonien paidassa, kun hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja koko turnauksen osalta. Ja juuri tuo hyökkäysvoittoisuus on se Ikosen ehdoton ase.

– Nautin todella hyökkäysvoittoisten kaverien seuraamisesta. Kun olin nuorempi, seurasin paljon Pavel Datsyukia, Tyler Seguinia ja Jordan Eberleä… heitä on todella hauska seurata, Ikonen paljastaa The Hockey Newsin haastattelussa.

NHL-varauksestaan suomalainen oli luonnollisesti otettu ja vielä iloisempi, kun osoitteeksi siunaantui perinteikäs Canadiens.

– Se merkitsi minulle todella paljon. On unelma tulla draftatuksi, etenkin Montrealin kaltaisen joukkueen toimesta. Se on uskomaton jääkiekkokaupunki.

Ikonen onkin saanut jo esimakua siitä, millainen hänen tulevaisuutensa tulee olemaan, sillä hän oli mukana kanadalaisseuran nuorten pelaajien kehitysleirillä.

– Aika paljonhan siellä oli mediaa (paikalla). Siihen pitää siis totuttautua, mutta se oli hauskaa.

Ikonen ei ole siirtymässä kuitenkaan vielä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, vaan viime kauden Frölundan organisaatiossa viilettänyt suomalainen pelaa ensi kauden KalPassa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.