Jääkiekkoraamattu purki kahden vuoden takaisen kohukaupan palasiksi – Avalanche suuressa vaarassa hävitä

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanche kohahdutti koko jääkiekkomaailmaa kaksi vuotta sitten kaupatessaan tähtisentteri Ryan O’Reillyn Buffalo Sabresiin.

Kauppaa voidaan katsoa monelta eri kantilta – osa katsoo sitä yhtenä harha-askeleena organisaatiolta, joka on menettänyt täysin järkensä ja osa näkee sen tarpeellisena siirtona joka toi mukanaan paljon tärkeitä tulevaisuuden palasia.

Jääkiekkoraamattuna tunnettu The Hockey Writers otti kantaa kyseiseen kauppaan ja purki sen palasiksi.

Ryan O’Reilly-kauppa

Avalanchen GM Joe Sakic julkisti siirron juuri ennen vuoden 2015 varaustilaisuuden alkamista – O’Reilly matkasi Jamie McGinnin kanssa Sabresiin vaihdossa Nikita Zadoroviin, J.T. Compheriin, Mikhail Grigorenkoon sekä toisen kierroksen varausvuoroon.

Sabres sai kaupassa kaksi NHL-tason pelaajaa, joista toinen kykeni ottamaan johtajan roolin ja sijoittumaan top-6-sentteriksi. Avalanche sai potentiaalia pursuvan nuoren puolustajan, reklamaatioprojektin, kovan prospektin sekä varausvuoron. Sabres muuttui välittömästi paremmaksi ja Avalanche toivoi kaupan tuottavan suurta hedelmää tulevaisuutta silmällä pitäen.

Kuten yleensäkin, isoissa kaupoissa kokonaistilanne elää. Sakic kauppasi heti seuraavana päivänä varausvuoron San Jose Sharksille vaihdossa kolmeen varausvuoroon. Kyseiset varausvuorot Avalanche käytti A.J. Greeriin, Cam Morrisoniin ja Denis Smirnoviin.

Sabres taasen kauppasi McGinnin Anaheim Ducksiin vaihdossa kolmannen kierroksen varausvuoroon ja kyseinen varausvuoro siirtyi vielä Nashville Predatorsille, joten käytännössä joukkueelle jäi kaupasta käteen vain O’Reilly.

Kumpi voitti kaupan?

Lopullista voittajaa kaupalle ei luonnollisesti voida vielä sanoa, koska se sisälsi paljon tulevaisuuden palasia, mutta spekulointi on aina mahdollista.

Sabres menetti sekä McGinnin että hänestä saadun varausvuoron ja Avalanche menetti Grigorenkon KHL:ään. Nämä eivät olleet syitä, miksi kauppa alunperin tapahtui.

O’Reilly on tuonut Sabresille sen mitä joukkue on halunnutkin. Hän on ollut loistava ”nuori veteraani” nuorelle joukkueelle ja tulee olemaan tärkeä palanen pudotuspeleihin pyrkivälle Sabresille.

Avalanche sai myös loistavan vastineen entisestä tähtisentteristään. Joukkue tarvitsi nuoren ja suuren potentiaalin omaavan puolustajan sekä varausvuoroja, ja se sai molemmat.

On kuitenkin yksi tapa, jolla Avalanchesta voi tulla kaupan suuri häviäjä. Zadorov on nimittäin edelleen ilman jatkosopimusta. GM Sakicin mukaan osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksen pituudesta, mutta sen arvosta neuvotellaan. Venäläispuolustaja oli kaupan kulmakivi, eikä häntä saa päästää menemään missään tapauksessa.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!