Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin sopimukset herättävät huolta Torontossa – kuinka käy supertrion?

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers teki tänä kesänä kaksi megalomaanista jatkosopimusta – Sekä Connor McDavid että Leon Draisaitl kiinnitettiin kahdeksanvuotisilla jatkosopimuksilla, cap hittien ollessa McDavidilla 12,5 miljoonan dollaria ja Draisaitlilla 8,5 miljoonaa dollaria.

Erityisesti McDavidin jatkosopimus herätti suurta kohua, hänestä kun tuli koko liigan ylivoimainen palkkakuningas kahden miljoonan dollarin erolla Chicago Blackhawksin Jonathan Toewsiin ja Patrick Kaneen.

Oilersin superduon jatkosopimukset ovat herättäneet suurta huolta Toronto Maple Leafsin fanien keskuudessa, sillä ontariolaisseuran riveissä luistelee superduon sijasta supertrio, johon siis kuuluvat Auston Matthews, William Nylander ja Mitchell Marner.

Kuinka joukkueen käy, kun heidän tulokassopimuksensa menevät umpeen? Kanadalaismedia Sportsnetin toimittaja Luke Fox otti aiheeseen kantaa tuoreessa artikkelissaan.

Alkuun Fox kävi lävitse mestaruusjoukkue Blackhawksin ja Penguinsin sekä potentiaalisen mestaruusjoukkue Oilersin kolme kalleinta hyökkääjää.

Chicago Blackhawks: Jonathan Toews, Patrick Kane, Brandon Saad: 27 miljoonaa dollaria

Edmonton Oilers: Connor McDavid, Leon Draisaitl, Milan Lucic: 27 miljoonaa dollaria

Pittsburgh Penguins: Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Phil Kessel: 25 miljoonaa dollaria

Maple Leafsin kolme kalleinta hyökkääjää ovat tällä hetkellä Patrick Marleau, Nazem Kadri sekä James van Riemsdyk, jotka vievät palkkatilasta vain 15 miljoonaa dollaria.

Koska Maple Leafsilla ei tällä hetkellä ole jättisopimuksia, pystyy joukkue Foxin mukaan kustantamaan koko supertrion eikä heitä tarvitse kaupata.

Sekä Nylander että Marner pelaavat laitahyökkääjän tontilla, joten heidän ei ainakaan pitäisi vaatia Draisaitlin saamaa sopimusta. Matthewsin odotetaan sen sijaan nousevan lähelle McDavidin sopimuksen arvoa, mutta samalla portaalla he eivät tule olemaan.

Jos siis oletetaan Nylander ja Marnerin saavan kahdeksan miljoonan vuosiansiot ja Matthewsin 11 miljoonan, tulisi kolmikon kokonaispalkka olemaan 27 miljoonaa dollaria – saman verran kuin Blackhawksin ja Oilersin kärkikolmikoiden.

Vaikka supertrio saataisiin kiinnitettyä, ei Maple Leafs kykene pitämään koko runkoa samana. Van Riemsdykin (4,5 milj.) ja Tyler Bozakin (4,25 milj.) pitäminen tulee olemaan lähes mahdotonta.

Nuorten osalta ongelmia on edessä, mikäli joukkueen prospektiosastolta nousee uusia tähtiä. Esimerkiksi Kasperi Kapasen tai Connor Brownin kasvaessa tähtipelaajaksi Maple Leafs saattaa olla pakotettu kauppaamaan jokin lukuisista nuorista huippulupauksistaan.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

 

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!