Buffalo Sabresin Zemgus Girgensons on pitänyt viime vuosina lähes yksinään yllä latvialaista ylpeyttä NHL:n osalta.

Itse asiassa viime kaudella tämä kauden 2014-15 -All Star tapahtumaan äänestetty pelaaja oli ainoa latvialainen kenttäpelaaja NHL:ssä.

Kahdella edeltävällä kaudella Girgensons oli saanut tulitukea Ronalds Keninsiltä, mutta Kenins siirtyi viime kaudeksi Sveitsiin ja jatkaa uraansa myös tulevalla kaudella siellä.

Maalivahtien osalta Kristers Gudlevskis pääsi viime kaudella NHL:n makuun 11 minuutin ja 27 edestä, joten käytännössä ottaen koko Latvian kokoinen taakka oli Girgensonsin harteilla.

Näin tulee olemaan myös jatkossa, sillä 23-vuotias hyökkääjä tulee jatkamaan NHL-uraansa. Sabres nimittäin tiedotti tehneensä Girgensonsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka on vuositasolla arvoltaan 1,6 miljoonaa dollaria.

Hänen edellinen sopimuksensa oli yksivuotinen ja arvoltaan 1,15 miljoonaa dollaria. Toisin sanoen latvialaispelurille koitti palkkapäivä.

Girgensons, joka on Sabresin ykköskierroksen varaus (#14) vuodelta 2012, pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa kaudella 2013-14. Tuolloin hänelle kirjattiin 70 ottelua ja niissä hän teki varsin hyvät tehot 8+14=22.

Seuraava kausi tuotti puolestaan 61 ottelun aikana pisteet 15+15=30, joten kehityskulku näytti melkoisen hyvältä.

Kahden viime kauden aikana tahti on kuitenkin hiipunut ja viimeisiin 146 NHL-otteluunsa Girgensons on tehnyt ainoastaan tehot 14+20=34. Jatkon suhteen häneltä odotetaan siis paljon enemmän, mikäli hän mielii vielä jatkaa NHL-uraansa nykysopimuksensa jälkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.