Detroit Red Wings on osa NHL:n Original 6 -joukkueita, joten sen historia maailman parhaassa kiekkoliigassa on äärimmäisen pitkä ja todella kirjava. Se oli kuitenkin myös samalla pitkään sellainen joukkue, jonka riveissä ei ollut pelannut yhtä ainutta suomalaista.

Tämä muuttui kaudella 2005-06, kun lupaava Valtteri Filppula sai mahdollisuutensa Red Wingsin riveissä. Hän pelasi seurassa lopulta vuoteen 2012-13 saakka, yhteensä 483 runkosarjaottelun ajan.

Suomalaisista seuran riveissä ovat pelanneet sen jälkeen Ville Leino sekä Teemu Pulkkinen, mutta kumpikaan ei onnistunut lyömään itseään Red Wingsissä samalla tavalla lävitse, kuin Filppula teki.

Seuraavaksi samaa pääsee yrittämään puolustaja Vili Saarijärvi, joka löytyykin The Hockey Newsin ”Future’s Watch” -listauksen kahdeksannelta sijalta. Listauksessa on otettu huomioon seuran kaikista potentiaalisimmat pelaajat, joten kyseessä on valtava kunnianosoitus.

Saarijärvi varattiin michiganilaisseuran toimesta vuoden 2015 tilaisuuden kolmannella kierroksella. Hän edusti kyseisellä kaudella USHL-seura Green Bay Gamblersia. Varauksensa jälkeen Saarijärvi siirtyi OHL-seuran Flint Firebirdsiin, josta matka jatkui viime kaudeksi samassa sarjassa pelaavaan Mississauga Steelheadsiin.

Ensi kaudella Saarijärvi aloittaa ensimmäistä kertaa ammattilaissarjassa, sillä hänen seuranaan tulee toimimaan Grand Rapids Griffins. The Hockey News uumoilee, että Saarijärvi tulee murtautumaan NHL-seuran kokoonpanoon kaudella 2019-2020.

Red Wingsin kovimmaksi lupaukseksi arvioitiin hyökkääjä Evgeny Svechnikov, jonka jälkeen oli viime kesän ykkösvarauksen, Michael Rasmussenin vuoro.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.