NHL-kauteen 2017-18 on aikaa vielä vajaat pari kuukautta, mutta keskustelut tulevasta kaudesta käyvät päivä päivältä kuumempina.

Mediajätti ESPN otti tehtäväkseen rankata paremmuusjärjestykseen NHL:n 100 suurinta lupausta ja lista oli suomalaisittain upeaa katseltavaa.

Suomalaisten osalta ykkössijan vei hieman yllättäen Eeli Tolvanen, joka on esiintynyt tänä kesänä KHL-seura Helsingin Jokerien paidassa edukseen harjoitusotteluiden muodossa. Tolvanen löytyy listan sijalta 19.

Erikoisen valinnasta tekee se, että hän oli tämän kesän NHL Draftissa vasta kuudentena valittu suomalainen, joskin myös hänen nimensä huudettiin ensimmäisellä varauskierroksella.

Ykkössijan vei nimiinsä Arizona Coyotesin Clayton Keller ja ylipäätään Coyotes sai kärkikymmennikköön kaksi nimeä, sillä Dylan Strome löytyy sijalta kuusi. Myös Buffalo Sabres ylsi samaiseen suoritukseen ja kyseessä on siis kaksi seuraa, jotka ovat rämpineet viime vuodet.

Tänä kesänä numerolla yksi NHL:ään varattu Nico Hischier yltää listauksessa sijalle kaksi ja kakkosvaraus Nolan Patrick on puolestaan viidennellä sijalla.

Top 10 & suomalaiset:

1. Clayton Keller
2. Nico Hischier
3. Mathew Barzal
4. Charlie McAvoy
5. Nolan Patrick
6. Dylan Strome
7. Alexander Nylander
8. Tyson Jost
9. Gabriel Vilardi
10. Casey Mittelstadt

19. Eeli Tolvanen
20. Miro Heiskanen
29. Kristian Vesalainen
40. Kasperi Kapanen
42. Olli Juolevi
51. Henrik Borgström
59. Henri Jokiharju
61. Joni Ikonen
63. Juuso Välimäki
66. Julius Honka
75. Urho Vaakanainen
90. Vili Saarijärvi

Listan ulkopuoliset suomalaismaininnat:

Aleksi Heponiemi
Janne Kuokkanen
Aleksi Saarela

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.