NHL on nähnyt vuosien saatossa useita varaamattomia pelaajia, ja yleensä siihen on syynsä, miksi kyseistä pelaajaa ei ole koskaan varattu minkään seuran toimesta.

Joskus taasen kyseiset pelaajat ovat kypsyneet toisia kauemmin ja ansainneet paikkansa NHL:ään pelkästään myöhempien näyttöjensä perusteella.

Seuraavien päivien aikana voitkin seurata sivuiltamme, ketkä ovat NHL:n kaikkien aikojen parhaat varaamattomat pelaajat. Seitsemäntenä vuorossa on sijalta neljä löytyvä Börje Salming.

Kyllä, ruotsalaislegenda Salmingia ei varattu koskaan minkään NHL-seuran toimesta. Hän pelasi juniorivuosinaan Brynäs IF:n riveissä, joka kiekkoili Ruotsin ykkösdivisioonassa. Hän sai kuitenkin mahdollisuutensa vuoden 1973 MM-kisoissa, joissa hän iski kymmeneen otteluun tehot 4+6.

Heti tämän jälkeen Salming siirtyi rapakon taakse Toronto Maple Leafsin riveihin, josta hänestä kasvoi nopealla aikataululla legendaarinen pelaaja.

Jo heti ensimmäisellä kaudellaan Salming sijoittui Norris Trophy -äänestyksen kolmanneksi ja hän oli äänien perusteella NHL:n kolmanneksi paras tulokaspelaaja. Hän teki 76 runkosarjaotteluun viisi maalia ja 39 tehopistettä. Mies oli tuolloin 22-vuotias.

Seuraavien kuuden kauden aikana Salming sijoittui jokainen kerta NHL:n viiden parhaan puolustajan joukkoon. Hän ei kuitenkaan voittanut Norrisia nimiinsä kertaakaan, ja lähimmäs hän pääsi kausina 1976-77 sekä 1979-80, ollessaan molemmissa äänestyksissä toinen.

Seitsemän ensimmäisen kauden aikana Salming teki 522 runkosarjaotteluun 97 maalia ja yhteensä 431 tehopistettä. Hän oli kyseisen aikakauden toiseksi tehokkain puolustaja heti Denis Potvinin jälkeen.

Lyhyestä virsi kaunis; Salming edusti Maple Leafsia lopulta jopa 16 vuoden ajan, minä aikana hänestä kasvoi seurahistorian yksi suurimmista pelaajista. Hän edusti joukkuetta jopa 1 099 runkosarjaottelun ajan, joissa hän iski 148 maalia ja yhteensä 768 tehopistettä. Pelatuissa otteluissa hän on Maple Leafsin historian kaikkien aikojen tilastossa kolmantena, ja siinä samalla seuran kaikkien aikojen tehokkain puolustaja.

Hänet valittiin liigan All Starsiin kuuteen otteeseen, mutta hän ei koskaan voittanut henkilökohtaisia palkintoja, saatika Stanley Cupin mestaruutta. Hän siirtyi Maple Leafsista Detroit Red Wingsiin kaudeksi 1989-1990, mutta heti seuraavana kesänä puolustajalegenda päätti lopettaa uransa NHL:ssä.

Hän pelasi tämän jälkeen vielä kolmen kauden ajan Ruotsin pääsarjassa, edustaen tukholmalaista AIK:ta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.