NHL on nähnyt vuosien saatossa useita varaamattomia pelaajia, ja yleensä siihen on syynsä, miksi kyseistä pelaajaa ei ole koskaan varattu minkään seuran toimesta.

Joskus taasen kyseiset pelaajat ovat kypsyneet toisia kauemmin ja ansainneet paikkansa NHL:ään pelkästään myöhempien näyttöjensä perusteella.

Seuraavien päivien aikana voitkin seurata sivuiltamme, ketkä ovat NHL:n kaikkien aikojen parhaat varaamattomat pelaajat. Kuudentena vuorossa on sijalta viisi löytyvä Dino Ciccarelli.

Ciccarelli pelasi juniorivuotensa OMJHL:n London Knightsissa, missä hänen otteensa olivat mykistävän kovat. Hän muun muassa voitti kaudella 1977-78 liigan maalipörssin, tehden kaksi maalia enemmän, kuin muuan Wayne Gretzky. Tästäkään huolimatta miestä ei varattu koskaan NHL:ään.

Syynä tähän on kausi 1978-79, jolloin hän pystyi pelaamaan loukkaantumisen vuoksi ainoastaan 30 ottelua. Uskomatonta mutta totta, ainoastaan tämä esti miestä saamasta tililleen varausta.

Maalitykin pelastava enkeli oli kuitenkin lopulta Minnesota North Stars, joka teki Ciccarellin kanssa sopimuksen vuonna 1980. Heti ensimmäisellä täydellä kaudellaan, 1981-82, Ciccarelli teki 76 runkosarjaotteluun 55 maalia ja yhteensä 106 tehopistettä.

Ciccarelli kiekkoili Minnesotassa lopulta jopa yhdeksän vuoden ajan, pelaten tänä aikana 602 runkosarjaottelua tehoin 332+319. Hän onnistui rikkomaan 100 tehopisteen rajan vielä toistamiseen kaudella 1986-87.

Kuitenkin kesken sesongin 1988-89 North Stars päätti kaupata hyökkääjänsä Washington Capitalsiin, missä Ciccarelli tulisi pelaamaan seuraavat neljä vuotta. Yhdysvaltojen pääkaupungista miehen matka jatkui lopulta Detroit Red Wingsiin, missä hän pääsi taistelemaan aina Stanley Cupin mestaruudesta saakka.

Red Wings nimittäin pelasi Cupin finaaleissa keväällä 1995, mutta vielä tuolloin New Jersey Devils oli etevämpi otteluvoitoin 4-0. Ironista kyllä, Red Wings katkaisi pitkän putkensa voittamalla Stanley Cupin keväällä 1997, mutta vuotta ennen tätä Ciccarelli oli ehtinyt jo vaihtamaan seuraa Tampa Bay Lightningiin.

Reilun kauden jälkeen Lightning kuitenkin kauppasi miehen Florida Panthersiin, missä hänen uransa päättyi kauden 1998-99 päätteeksi.

Ciccarelli pelasi NHL-kaukaloissa lopulta 1 232 runkosarjaottelua, joissa hän saalisti tililleen 608 maalia, 592 syöttöä ja 1 200 tehopistettä. Hänet valittiin Hockey Hall of Fameen vuonna 2010.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.