Jääkiekkoraamattu The Hockey News on listannut sivuillaan jokaisen NHL-seuran kymmenen lahjakkainta pelaajaa. Tällä kertaa vuorossa on Calgary Flamesin lupausten laari, joka on etenkin suomalaisten lasien läpi katsottuna komeaa luettavaa.

The Hockey News arvostaa nimittäin puolustaja Juuso Välimäen Flamesin toiseksi lahjakkaimmaksi junioriksi. Hänen edellään on ainoastaan maalivahti Tyler Parsons, jota on verrattu jopa Los Angeles Kingsin tähtivahti Jonathan Quickiin.

Välimäen kohdalla sivustolla kehutaan hänen kiekonliikuttelukykyään, sekä sitä, että hänestä on mahdollista kasvaa Flamesin ylivoimapelin sielu. The Hockey News on sitä mieltä, että Välimäki tullaan näkemään NHL-kaukaloissa kaudella 2019-2020.

Flames draftasi Välimäen riveihinsä viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, 16. pelaajana. Hän pelasi viime kaudella Tri-City Americansin riveissä 60 runkosarjaottelua, joissa hän iski 19 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä.

18-vuotiaan ura tulee jatkumaan myöskin ensi kaudella samaisessa WHL-seurassa, missä hän aloittaa nyt kolmannen sesonkinsa. Samassa seurassa kiekkoilee myöskin Detroit Red Wingsin kesän yhdeksäs varaus, Michael Rasmussen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.