NHL on nähnyt vuosien saatossa useita varaamattomia pelaajia, ja yleensä siihen on syynsä, miksi kyseistä pelaajaa ei ole koskaan varattu minkään seuran toimesta.

Joskus taasen kyseiset pelaajat ovat kypsyneet toisia kauemmin ja ansainneet paikkansa NHL:ään pelkästään myöhempien näyttöjensä perusteella.

Seuraavien päivien aikana voitkin seurata sivuiltamme, ketkä ovat NHL:n kaikkien aikojen parhaat varaamattomat pelaajat. Kolmantena vuorossa on sijalta kahdeksan löytyvä Steve Thomas.

Thomas on siitä erikoinen NHL-pelaaja, että hän syntyi Iso-Britanniassa, Stockportin kaupungissa. Tästä huolimatta hän varttui Kanadassa Markhamin kaupungissa, joka sijaitsee aivan Toronton lieppeillä.

Hän pelasikin juniorikiekkoa OHL-seura Toronto Malborosin joukkueessa vuosina 1982-84. Tämän jälkeen hän pääsi koittamaan onneaan toisessa paikallisessa jääkiekkoseurassa, nimeltään Toronto Maple Leafs.

NHL-unelma ”kotikaupungin” seurassa jäi lopulta vain kahden kauden ja 83 runkosarjaottelun mittaiseksi, joissa Thomas iski 21 maalia ja 59 tehopistettä.

Matka Torontosta jatkui Chicago Blackhawksiin, missä mies pelasi lopulta reilun neljän kauden ajan. Hänet nimittäin kaupattiin ”Windy Citystä” New York Islandersiin kesken kauden 1991-92.

Vuodet Islandersin riveissä tuottivat miehen pisteiden valossa parhaimman NHL-kauden, sillä hän iski sesongilla 1992-93 37 maalia ja yhteensä 87 tehopistettä 79 runkosarjaotteluun.

Hän pelasi lopulta Islandersin ja paikallisvastustaja New Jersey Devilsin riveissä monen monta kautta, kunnes vuonna 1998 oli edessä paluu takaisin vanhaan kotikaupunkiin ja Maple Leafsin riveihin.

Kaudella 2001-02 oli miehellä jälleen edessä comeback, kun hän siirtyi takaisin Blackhawks-paitaan. Tätä iloa ei kestänyt kuitenkaan kuin reilu kausi, sillä heti sesongin 2002-03 loppupuolella hänet kaupattiin Anaheim Mighty Ducksiin.

Thomas pelasi lopulta viimeisen kautensa (2003-04) Detroit Red Wingsin riveissä, kunnes ura loppui seuraavan kauden työsulkuun.

Hyökkääjän saldoksi NHL:stä jäi 1 235 runkosarjaottelua, 421 maalia, 512 syöttöä ja 933 tehopistettä. Thomas ei kuitenkaan koskaan voittanut Stanley Cupin mestaruutta tai henkilökohtaisia palkintoja.

Pelaajauransa jälkeen Thomas on toiminut muun muassa Tampa Bay Lightningissa ja St. Louis Bluesissa erilaisissa valmentajan tehtävissä. Edellisen kerran hänet nähtiin penkin takana viime kaudella, kun hän toimi Bluesin apuvalmentajana.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.