Vaikka jääkiekosta puhutaankin aina marginaalilajina, joka ei ole levinnyt maailmassa kuin tiettyihin valittuihin maihin, on sen ykkösliigassa, NHL:ssä, pelannut jopa 29 eri kansalaisuutta.

Toki suurin osa eksoottisimpien kiekkomaiden edustajista ovat kaksoiskansalaisia, kuten nyt vaikkapa Jamaikan ja Libanonin edustajat. Voit katsoa NHL:ssä kautta aikojen pelanneiden kaikki kansalaisuudet täältä.

Juttusarjassamme keskitymmekin nyt eksoottisimpiin kiekkomaihin, tai niihin, jotka olivat eksoottisia vielä aikaisemmin historian saatossa. Kolmantena vuorossa on Ranska.

Ranska on nostanut monien muiden marginaalimaiden tapaan päätään maailman parhaassa kiekkoliigassa, sillä NHL:ssä pelaavat tällä hetkellä ranskalaistaustaisista pelaajista Antoine Roussel, Xavier Ouellet, Pierre-Edouard Bellemare sekä Yohann Auvitu.

Maan ensimmäinen NHL-pelaaja oli sen sijaan Andre Peloffy, joka debytoi Washington Capitalsin paidassa kaudella 1974-75. Tätä ennen ennen sentterin paikalla pelannut ranskalainen tahkosi Kanadan juniorisarjoissa ja muun muassa AHL:ssä usean vuoden ajan.

Peloffyn NHL-ura jäi toki vain yhdeksän ottelun mittaiseksi, joissa hän ei tehnyt yhden yhtä tehopistettä. Mies pelasi myös kymmenen ottelua NHL:n kilpailijasarjassa, WHA:ssa, kaudella 1977-78.

Tämän jälkeen miehen ura vei Ranskan kautta Itävaltaan ja sieltä takaisin Ranskaan. Hän lopetti peliuransa kauden 1995-96 päätteeksi. Tätä ennen hän oli pitänyt kolmen vuoden mittaisen sapattivapaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.