NHL on nähnyt vuosien saatossa useita varaamattomia pelaajia, ja yleensä siihen on syynsä, miksi kyseistä pelaajaa ei ole koskaan varattu minkään seuran toimesta.

Joskus taasen kyseiset pelaajat ovat kypsyneet toisia kauemmin ja ansainneet paikkansa NHL:ään pelkästään myöhempien näyttöjensä perusteella.

Seuraavien päivien aikana voitkin seurata sivuiltamme, ketkä ovat NHL:n kaikkien aikojen parhaat varaamattomat pelaajat. Toisena vuorossa on sijalta yhdeksän löytyvä Dan Boyle.

Siinä missä sijalta kymmenen löytynyt Geoff Courtnall oli tuskin tuttu kovinkaan monelle nuoremmalle NHL-fanille, soittaa Dan Boylen nimi varmasti kelloja jokaisen päässä. Kyseessä on nimittäin pelaaja, joka lopetti uransa vasta kauden 2015-16 päätteeksi.

Boyle pelasi juniorivuosinaan Miamin yliopistossa (Ohion osavaltiossa) yhteensä neljän kauden ajan. Hän edusti joukkuetta yhteensä 148 ottelun verran, tehden niissä 40 maalia ja yhteensä komeat 147 tehopistettä. Tästäkään huolimatta kiekollisesti lahjakas puolustaja ei koskaan saanut tililleen NHL-varausta.

Tähän suurena syynä voitaneen pitää hänen kokoaan, sillä puolustajalla on mittaa ainoastaan 180 senttiä.

Viimeisen yliopistovuotensa päätteeksi Boyle pelasi kahdeksan runkosarja- ja viisi pudotuspeliottelua ottelua IHL-seura Cincinnati Cyclonesissa. Hänen NHL-uransa alkoi seuraavalla sesongilla Floridan auringon alla, mutta ei suinkaan Tampa Bay Lightningissa, missä hän teki itsestään suuren nimen.

Hän nimittäin teki tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa, ja hänestä kaavailtiin seuralle täytepelaajaa, jonka aika menisi enimmäkseen farmisarjan puolella. Reilun kolmen Panthers-kauden aikana Boyle pelasi lopulta 129 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 10+29.

Tämän jälkeen, kesken kauden 2001-02, Panthers kauppasi hänet paikallisvastustaja Lightningin riveihin, missä, kuten jo todettu, Boyle otti valtavan harppauksen pelaajana. Jo heti ensimmäisellä kauden puolikkaallaan hän teki 41 runkosarjaotteluun 20 tehopistettä.

Hän pelasi Lightningissa lopulta kauteen 2007-08 saakka. Tänä aikana hän voitti muun muassa kertaalleen Stanley Cupin (2004) sekä iski uransa parhaat tehopisteet, 20+43, kaudella 2006-07.

Tampa-vuosien jälkeen seura kauppasi hänet kesällä 2008 San Jose Sharksiin, saaden vaihdossa muun muassa Matt Carlen. Kalifornian auringon alla Boyle viihtyi lopulta viiden vuoden ajan, pelaten seuran riveissä 431 runkosarjaottelua. Näissä miehen lavasta syntyi 68 maalia ja yhteensä 269 tehopistettä.

Uransa viimeiset vuodet Boyle edusti Manhattanin kiekkoylpeyttä, New York Rangersia. Hän pelasi seuran riveissä kahden kauden ajan, kunnes mies päätti ripustaa luistimet naulaan kauden 2015-16 päätteeksi.

Boylen kokonaissaldo NHL-kaukaloista oli lopulta 1 093 runkosarjaottelua, 163 maalia, 442 syöttöpistettä ja 605 tehopistettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.