Arizona Coyotes selviytyi viimeksi pudotuspeleihin vuonna 2012, jolloin joukkueen tie vei aina läntisen konferenssin finaaleihin asti. Tuon jälkeen menestystä aavikolla ei ole näkynyt, ja viimeset kolme kautta ovatkin kuluneet liigan alapäässä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Coyotes on saanut suoritettua uudelleenrakennuksen NHL:n nuorimman GM:n, John Chaykan (28), toimesta. Uudelleenrakennuksen myötä joukkueessa on paljon optimismia ja toiveena onkin, että monista Coyotes-prospekteista tulisi vaikuttavia NHL-pelaajia jo tulevalla sesongilla.

NHL.com listasi kolme kysymysmerkkiä ensi kauden Coyotesin menestymismahdollisuuksiin liittyen:

Saako Rick Tocchet kaiken irti nuorista pelaajista?

Tocchet nimettiin Coyotesin uudeksi päävalmentajaksi noin kuukausi takaperin. Suurin syy hankintaan oli hänen kykynsä kommunikoida pelaajien kanssa.

Tocchet on toiminut viime vuodet Pittsburgh Penguinsin apulaisvalmentajana ja onkin siis ollut isossa roolissa auttamassa joukkuetta tuplamestaruuksiin. On ollut yleistä kuulla Tocchetiin liittyviä kehuja ja ylisanoja muun muassa Penguinsin Phil Kesseliltä ja Sidney Crosbyltä.

Nyt Tocchet on kuitenkin päävalmentaja, ja hänen täytyy osata kommunikoida nuorten kanssa ja saada heistä kaikki mahdollinen irti. Hänen ei tarvitse luvata pääsyä pudotuspeleihin, mutta eteenpäinmenoa on tapahduttava.

Pystyvätkö Dylan Strome, Clayton Keller ja Christian Fischer tekemään vaikutusta?

Strome, Keller ja Fischer ovat tällä hetkellä Coyotesin kolme parasta prospektia, joiden läpimurtoa odotetaan tapahtuvaksi ensi kaudella.

Strome toiminee joukkueen 2.-3. sentterinä Derek Stepanin ja mahdollisesti Christian Dvorakin takana. Kelleristä voisi olla top-6-laiturin rooliin ja Fischeristä ainakin top-9-laituriksi.

Joukkueen kehitys on paljon kyseisestä kolmikosta kiinni. Jos kolmikko pärjää hyvin NHL-kaukaloissa, ja muut nuoret, kuten Max Domi, Anthony Duclair, Dvorak ja Lawson Crouse sekä Jakob Chychrun seuraavan askeleen, edessä voi olla lupauksia herättävä kausi.

Todistaako Antti Raanta olevansa ykkösmaalivahti?

Coyotes luottaa Raantaan, joka on ensimmäistä kertaa NHL-uransa aikana astumassa ykkösmaalivahdin rooliin.

Coyotes haluaa olla joukkue, joka hallitsee kiekkoa, mutta vielä viime kaudella se ei ollut lähimainkaan sellainen. Raanta siis tulee näkemään paljon häntä kohti lauottuja kiekkoja, ja tästä syystä hänellä on mahdollisuus ollut todellinen muutoksentekijä maalinsuulla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.