Calgary Flames on kesän myötä vahvistunut suuresti ja alkaa olla varteenotettava ehdokas säännölliseksi pudotuspelijoukkueeksi. Muun muassa maalivahti Mike Smithin ja puolustaja Travis Hamonicin hankinnat puoltavat tätä näkemystä.

Mutta onko Flames valmis ottamaan seuraavan askeleen ja alkaa todella taistelemaan Stanley Cup-mestaruudesta? NHL.com nosti tähän liittyen esille kolme kysymysmerkkiä.

Lunastaako puolustus potentiaalinsa?

Jo ennen tätä kesää Flamesin siniviivalta löytyi Dougie Hamiltonin, TJ Brodien ja Mark Giordanon kaltaiset huippunimet. Tuota katrasta vahvistaa tulevalla kaudella vielä Hamonic sekä kolmivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Michael Stone. Nämä nimet tekevät Flamesin alakerrasta yhden koko liigan parhaista.

– Pelaajana on hienoa nähdä, kuinka sitoutunut voittamaan tämä organisaatio on, Hamonic kertoi.

Hamonicin viime kausi oli vain 49 ottelun mittainen loukkaantumisten takia. Myös Brodien ja Giordanon viime kaudet eivät menneet ihan täydellisesti – Brodie teki kuusi maalia ja hänen plusmiinustilastonsa oli uran huonoin (-16) ja Giordano teki heikoimmat tehopisteet (12+27) sitten kauden 2010-11.

Saako Mike Smith Flamesin maalivahtiosaston kuntoon?

Flamesin maalivahtitandemi tulee olemaan uusi jo kolmatta kautta putkeen. Jonas Hillerin ja Karri Rämön sekä Brian Elliottin ja Chad Johnsonin jälkeen tulevalla kaudella Flamesin veräjänvartijoina toimivat Mike Smith ja Eddie Läck.

Smith pelasi viime kaudella 55 ottelua Coyotes-paidassa tilastoin 91.4%/PMK 2.92.

– Olen kilpailunhaluinen, 35-vuotias Smith kertoi.

– Haluni voittaa on todella suuri. Tämä siirto on mahdollisuus ja haaste, johon aion panostaa täysillä. Arvostan todella tätä joukkuetta. Heitä vastaan pelaaminen on aina haastavaa. Odotan innolla pääseväni pelaamaan heille ja auttavani heitä menestymään.

Löytyykö prospektiosastolta uusi tähti hyökkäykseen?

Sen jälkeen, kun Flames aloitti uudelleenrakennuksen neljä vuotta sitten, hyökkääjät Sean Monahan, Johnny Gaudreau ja Matthew Tkachuk ovat nousseet prospekteista merkillisiksi pelaajiksi. Sentteri Sam Bennettin toivotaan nousevan myös tähän kastiin kolmannella NHL-kaudellaan.

Bennettin lisäksi myös Mark Jankowskin ja Spencer Foon suhteen on suuria odotuksia.

Jankowski, vuoden 2012 varaustilaisuuden 1. kierroksen nimi, pelasi neljä vuotta Providence Collegessa ja viime kaudella aloitti ammattilaisuransa Stockton Heatin paidassa AHL:ssä tehden 56 tehopistettä (27+29). 22-vuotiaan sentteriä odotetaan NHL-pelaajaksi tulevaksi kaudeksi.

23-vuotias Foo on Flamesin tuore hankinta. Oikea laituri jätti Union Collegen ja siirtyi tänä kesänä vapaana agenttina liekkipaitoihin. Hänestä odotetaan NHL-pelaajaa jo ensi kaudeksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.