Detroit Red Wingsin kokoonpanossa saatetaan nähdä ensi kaudella suomalaisväriä, tällä kertaa puolustajan muodossa, sillä jo kolmen kauden ajan Pohjois-Amerikassa pelannut Vili Saarijärvi aloittaa ammattilaisuransa.

Tällä viikolla 20-vuotias suomalainen on ollut jakamassa oppejaan nuorille jääkiekkolupauksille Red Wingsin järjestämällä juniorileirillä, jossa on ollut mukana 6-14-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Saarijärvi onkin ottanut leiristä kaiken irti ja selvästikin nauttinut mahdollisuudestaan jakaa suomalaisia jääkiekko-oppeja eteenpäin.

– Rakastan pelaamista lasten kanssa. Se on todella hauskaa. Olin mukana vastaavanlaisella leirillä Suomessa ja se kesti pari päivää. On hauskaa hypätä heidän kanssaan kaukaloon ja pelailla, Saarijärvi hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.

Hänen kanssaan leiriä olivat vetämässä myös Evgeny Svechnikov sekä Danny DeKeyser, joidan suurin vinkki leiriläisille oli hauskanpito. Saarijärvi oli samoilla linjoilla, mutta jakoi myös viisauksiaan potentiaalisille tulevaisuuden tähdille.

– Kun menette kotiin, tehkää näitä samoja juttuja myös siellä, ei vain pelkästään kaukalossa. Laukokaa kiekkoja kavereidenne kanssa ja pelatkaa myös muita lajeja. Se auttoi minua paljon, siis eri urheilulajien harrastaminen, kun olin nuorempi.

Saarijärvi vietti viime kauden OHL-seura Mississauga Steelheadsissa, mutta kauden jälkeen hän liittyi jo Red Wingsin AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin matkaan, saaden sitä kautta arvokasta oppia tulevaa varten.

– Oli mahtava päästä näkemään, miten kokeneemmat kaverit ja ylipäätään ammattilaiset tekevät asioita isojen pelien alla, Saarijärvi viittaa Griffinsin voittamaan AHL-mestaruuteen.

– Pelkästään se, että pääsi hengailemaan pukukopissa heidän kanssaan ja treenaamaan, oli melkoisen siisti kokemus. Yritin imeä itseeni mahdollisimman paljon tietoa. Toivottavasti se auttaa minua tulevaisuudessa ja ensi kaudella, kun siirryn pelaamaan sinne.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.