Pittsburgh Penguins on joutunut odottelemaan vaihtomarkkinoiden suhteen maltilla, sillä se mitä seura markkinoilta lopulta hakee, tai hakeeko lainkaan, riippuu pitkälti veteraani Matt Cullenin päätöksestä.

40-vuotias sentteri on nimittäin pähkäillyt kesän ajan sillä, aikooko se jatkaa uraansa, vaiko suunnata ansaituille eläkepäivilleen. Vielä tällä hetkellä mies ei ole kuitenkaan päässyt asian suhteen päätökseen.

Penguinsin kärkisenttereistä ei ole pulaa, sillä Sidney Crosby ja Evgeni Malkin muodostavat kenties NHL:n parhaan sentteriduon. Heidän jälkeensä Penguinsilla on kuitenkin ainoastaan sopimus sentteri Carter Rowneyn kanssa, joten jos Cullen päättää ripustaa hokkarinsa naulaan, joutuu Penguins hankkimaan vahvistuksen vaihtomarkkinoilta.

Tämän suhteen GM:nä toimiva Jim Rutherford on jo katsastanut markkinoita, mutta ei ole suorittanut vielä mitään konkreettista. Jos asiassa ajaudutaan kuitenkin siihen pisteeseen, että Penguins tarvitsee riveihinsä uuden sentterin, aiotaan katseet kiinnittää useaan eri vaihtoehtoon.

– Loppujen lopuksi se riippuu siitä, kenestä pelaajasta puhumme. Meidän on kenties liikuteltava joitakin palasia toisaalle, kenties ei. Se ei eroa muista kaupoistamme millään tavalla. Joskus uudelle hankinnalle on tehtävä tilaa, joskaan en usko, että se olisi tällä kertaa homman nimi, Rutherford kertoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

Tällä Rutherford tarkoitti pitkälti sitä, että Penguins etsii mahdollisesti pienemmän hintaluokan ja pienemmän kaliiberin sentteriä, mutta ei poissulje myöskään sitä mahdollisuutta, että se hankkisi riveihinsä kovemman luokan kolmossentterin.

Huhuissa ovat tähän mennessä pyörineet muun muassa Jordan Staal sekä Brandon Sutter, joskin tähän mennessä Rutherford ei ole halunnut myöntää mielenkiintoaan kaksikkoa kohtaan.

Penguinsin palkkakatossa on tällä hetkellä tilaa hiukan reilut 3 miljoonaa dollaria, joten jos se aikoo hankkia riveihinsä suuremman kaliiberin sentterin, joutuu se tekemään palkkakattoonsa jostakin lisätilaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.